Zo krijg je wittere tanden Reviewed by Momizat on . Omdat het nu eenmaal mooi is, en je wilt niet iedere keer je hand voor je mond hoeven houden wanneer je lacht, wil je wittere tanden. Het is een teken van gezon Omdat het nu eenmaal mooi is, en je wilt niet iedere keer je hand voor je mond hoeven houden wanneer je lacht, wil je wittere tanden. Het is een teken van gezon Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » Zo krijg je wittere tanden

Zo krijg je wittere tanden

Zo krijg je wittere tanden

Omdat het nu eenmaal mooi is, en je wilt niet iedere keer je hand voor je mond hoeven houden wanneer je lacht, wil je wittere tanden. Het is een teken van gezondheid en hygiëne, althans daar associëren wij het mee. Maar hoe bereik je wittere tanden? Duurt het lang, moet je er veel geld aan spenderen, is het gevaarlijk? Lees hier hoe je wittere tanden krijgt!

Goede verzorging

Dit is natuurlijk stap 1. Misschien vind jij het logisch, maar niet iedereen weet goed hoe je op een goede manier je gebit verzorgt. In de eerste plaats is het belangrijk dat je tanden goed worden gepoetst. Dagelijks blijven er etensresten en vuil tussen de tanden plakken, en door gewoon wat oppervlakkig te poetsen, worden je tanden niet schoon.

woman-brushes-teeth2
Kies dus een goede tandenborstel! Elektrisch kan, maar is niet noodzakelijk. Poetsen met een goede tandenborstel is al de helft van het werk. Gebruik daarnaast ook een tandpasta die is aangepast aan jouw gebit en de behoeften van je tanden. Er bestaan tandpasta’s voor wittere tanden, tandsteen, gevoelige tanden, sterker glazuur, enz.

Ook flossen of een tandenstoker gebruiken is belangrijk. Hiermee kom je op plaatsen die je met je tandenborstel niet kunt bereiken. Je kunt er vuilresten mee weghalen die niet alleen tandbederf kunnen veroorzaken, maar ook de kleur van je tanden negatief beïnvloeden! flossen1

Wittere tanden op natuurlijke manier

Je hebt allerlei natuurlijke manieren die ervoor zouden zorgen dat je wittere tanden krijgt. Deze methodes bestaan soms al heel lang, en dus stammen ze soms af uit een periode waarin nog geen professionele tandbleekmethodes bestonden.

Bekende manieren zijn fruit zoals aardbeien, citroenen en appelsienen. Door hiermee over je tanden te gaan, zouden je tanden witter worden. Het is echter zo dat deze fruitsoorten suikers en zuren bevatten die je tandglazuur kunnen aantasten. Het wordt dan poreus en hierdoor kunnen kleurstoffen gemakkelijker je tandbeen binnendringen.

oranges_and_strawberries-t2
Dan bestaan er ook nog kruiden waarmee je je tanden zou kunnen bleken. Kruidnagel en kurkuma of geelwortel zijn een paar van de bekendste. Mijn tandarts heeft wel eens kruidnagel gebruik toen het gat van mijn getrokken verstandskies ging ontsteken. Kruidnagel heeft een enorm reinigende en ontstekingsremmende werking. Je kunt natuurlijk niet gewoon op een kruidnageltje zitten kauwen, want dat is veel te sterk. Er bestaan gelukkig wel kruidnagelolie, en je kunt ook kruidnagelpoeder kopen waarmee je je tanden kunt poetsen. Of het echte resultaten oplevert is niet echt bekend… maar het is misschien het proberen waard!
Een derde natuurlijke manier is oil pulling, dit is tegenwoordig in. Het bestaat al eeuwenlang, maar het is iets dat we weer opnieuw hebben ontdekt. Bij oil pulling neem je een lepel kokos-of sesamolie in je mond, en spoel je hiermee voor 15 minuten. De olie komt op plaatsen waar je met een tandenborstel of flosdraadje niet bij kunt, en hij zal vuilresten en bacteriën wegnemen.

kokosolie

Wittere tanden door bleken

Je kunt je tanden laten bleken, of je kunt het zelf doen. Waarom zou je het zelf doen als je het kunt laten doen? Nou, de voornaamste reden is de prijs. Het is heel erg duur om je tanden te laten bleken bij een tandarts of mondhygiënist, zo’n behandeling kan wel €500 kosten. Niet iedereen heeft hier een budget voor, en je krijgt voor dit soort behandelingen ook niks terug van de verzekering.

tanden-bleken-met-infrarood
Daarom is het vaak een goed idee om zelf je tanden thuis te bleken. Er wordt nog wel eens gespeculeerd over het feit of dit veilig is, maar ondertussen is bewezen dat tanden bleken veilig is. Er bestaan heel veel goede producten die gemakkelijk in gebruik zijn, en die niet veel tijd in beslag nemen.

Er bestaan producten zoals bleekstrips, bleekpennen, tandpasta’s en tandenbleeksets voor thuisgebruik. Maar we moeten het kaf een beetje van het koren scheiden; er zit natuurlijk heel veel troep tussen. Bleekpennen zijn niet effectief, bleekstrips veroorzaken meestal gevoelige tanden, en tandpasta’s zijn goed als ondersteuning voor wanneer je je tanden aan het bleken bent.

Mijn favoriet is de tandbleekset voor thuisgebruik. Als je een goede hebt, werkt het snel en eenvoudig. Je kunt meestal de bitjes op maat maken, waardoor het bitje goed past en comfortabel zit.
Hoe kies je nu een goed product? Wij hebben voor jou een top 3 met de beste tandbleekproducten opgesteld. Neem hier een kijkje in en hopelijk vind je een geschikt product!

top-3

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog