Witte vlekjes na het bleken van je tanden Reviewed by Momizat on . Je hebt je tanden gebleekt en nu heb je witte vlekken op je tanden. Nou fijn! Dat was niet de bedoeling, hoe komt het en kom je er ook weer vanaf? Omdat veel me Je hebt je tanden gebleekt en nu heb je witte vlekken op je tanden. Nou fijn! Dat was niet de bedoeling, hoe komt het en kom je er ook weer vanaf? Omdat veel me Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » Witte vlekjes na het bleken van je tanden

Witte vlekjes na het bleken van je tanden

Je hebt je tanden gebleekt en nu heb je witte vlekken op je tanden. Nou fijn! Dat was niet de bedoeling, hoe komt het en kom je er ook weer vanaf? Omdat veel mensen dit meemaken, besloot ik je in dit artikel even gerust te stellen.

Witte vlekjes na de behandeling

Je hebt een tandbleekproduct gekocht en bent vol goede moed aan de slag gegaan. Na 20-30 minuten haal je het bitje uit je mond, spoelt je mond, poetst je tanden… en je wilt naar het resultaat kijken. Wat? Witte vlekjes? Je begint een beetje bezorgd te raken, want hiervoor heb je natuurlijk je tanden niet gebleekt. Over het algemeen zien je tanden er witter uit, maar die vlekjes hadden er nou niet bij gehoeven.

Shocked-woman-with-big-eyes
Ik kan je geruststellen. Deze vlekjes zijn onschuldig en ze zullen dan ook na een paar uur alweer wegtrekken. Misschien is dat alles wat jij wilt weten, maar ik leg ook nog even uit hoe het komt dat je witte vlekjes krijgt.

Oorzaak van witte vlekjes na bleken

Wanneer je tandbleekmiddel op je tanden aanbrengt, heeft het tijd nodig om in te werken op je glazuur. De vlekken op je tanden waar je zo graag vanaf wilt, zullen worden verwijderd en je krijgt een wittere tint. Maar waarom ontstaan er witte plekjes? Gelukkig is hier een logisch antwoord op.

Je glazuur is niet op elke plaats even dik, dat is van nature zo. Dus op sommige plaatsen is het wat poreuzer dan op andere plaatsen, dat betekent dat het hier en daar wat meer kleurstoffen kan doorlaten. Dus ook het bleekmiddel zal op sommige plekken “harder werken”. Daardoor ontstaan witte plekjes. Gelukkig verspreid de bleekgel zich goed, en heb je na een paar uur al geen last meer van witte plekjes op je tanden!

Tanden bleken

Heb jij je tanden nog niet gebleekt maar was je wat huiverig voor het risico op witte vlekjes? Dan hoef je niet meer ongerust of bang te zijn, want zoals je hierboven leest, zijn ze onschuldig en trekken ze ook snel weer weg. Je kunt gewoon veilig en onbezorgd beginnen aan het bleken van je tanden.

woman-having-teeth-bleached-at-dentist_wojzgg

Twijfel je nog over welk product je het beste kunt kopen? Kies dan een product uit onze top 3 van beste tandbleekproducten voor thuisgebruik. Er staat vast iets voor jou tussen!

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog