Witte tanden zonder bleken Reviewed by Momizat on . Het is een van de schoonheidsidealen van deze tijd; mooie witte tanden. Maar hoe kom je eraan? En nog belangrijker; hoe behoud je ze? Natuurlijk kun je je tande Het is een van de schoonheidsidealen van deze tijd; mooie witte tanden. Maar hoe kom je eraan? En nog belangrijker; hoe behoud je ze? Natuurlijk kun je je tande Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » Witte tanden zonder bleken

Witte tanden zonder bleken

Het is een van de schoonheidsidealen van deze tijd; mooie witte tanden. Maar hoe kom je eraan? En nog belangrijker; hoe behoud je ze? Natuurlijk kun je je tanden bleken, dat is tegenwoordig één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen, maar in dit artikel kijk ik verder naar mogelijkheden om je tanden witter te maken en te houden.

Goede gezondheid

Gezond leven is niet alleen goed voor je tanden, maar gewoon voor alles. Natuurlijk mag je af en toe een beetje chips of een lekker hapje met een wijntje of biertje erbij, of een grote schnitzel met champignongroomsaus eten. Als je maar niet wekelijks bij een fastfoodrestaurant te vinden bent. Slecht eten en leven is funest voor je gezondheid, je huid en je gebit. 

tapas_header
In vet voedsel en koolzuurhoudende (fris)dranken zitten veel suikers en andere stoffen die niet bevorderend zijn voor je gebit. Deze stoffen vallen je tandglazuur aan en maken het poreus. Dat betekent dat er minuscule gaatjes in komen, waardoor kleurstoffen in je tandbeen kunnen gaan dringen. Hierdoor krijg je gele tanden.

Thee en koffie zijn ook slecht voor de kleur van je tanden, zoals algemeen wel bekend is. Deze dranken bevatten tannines die je tanden verkleuren. Het is dus verstandig om gelijk na je kop koffie of thee, je mond even te spoelen met water. Zo krijgen de kleurstoffen wat minder de tijd om in je tandglazuur te dringen.

welkom-01

Dan hebben we nog roken. Moet ik er een tekeningetje bij maken? We weten hoe slecht het voor je lijf is, kijk maar op de pakjes die je tegenwoordig koopt. Hierop staan soms zwarte longen of andere onsmakelijke taferelen afgebeeld. Niet zonder reden natuurlijk, want het is waar. Daarnaast is het ook nog eens duur, je geld gaat gewoon in rook op.
En wat denk je dat de tabak en de rook met je tanden doet?

550x365xshutterstock_73999735_thumb_550x365.jpg.pagespeed.ic.MIGYXV_QmE

Nicotine uit de tabaksrook dringt binnen in je tandvlees, waar de bloedvaten worden vernauwd. Hierdoor kunnen er niet voldoende afweercellen naar je tandvlees worden gestuurd. Hoe uit zich dat? Tandplak dat zich op je tanden en net onder je tandvlees ophoopt, kan niet goed meer worden afgevoerd. Tandplak gaat over in cari√ęs of tandbederf, en dan ontstaan er gaatjes.

Door je levensstijl wat aan te passen en wat bedachtzamer met je lichaam en je gebit om te gaan, kun je al veel bereiken. Je hebt maar 1 gebit, wees er zuinig op! Minder frisdrank, koffie, thee, roken zorgt voor minder gele tanden!

 

Goede mondhygi√ęne

Je kunt dan wel goed op je voeding en je levensstijl passen, maar natuurlijk is dat niet het enige dat je moet doen. Een goede mondhygi√ęne is ook heel belangrijk. Misschien hebben je ouders het je vroeger ingepeperd, en is dit bij jou gewoon dagelijkse kost, maar misschien ben je het vergeten.

1
2x poetsen per dag is het minimum! Het is belangrijk om ‘s morgens en ‘s avonds goed te poetsen, eigenlijk voor minimaal 2 minuten. Zorg hierbij ook dat je je achterste kiezen mee poetst en ga hier niet even vluchtig over. Lees ons artikel met 4 tips om beter tanden te poetsen mocht je je tandenpoets-stijl willen aanpassen!

Flossen is ook heel goed! Dat is eigenlijk zowat het eerste wat mijn tandarts aan me vraagt. En ik moet dan altijd zeggen: “Nou, ja, ik heb heus wel wat geflosst!”, want ik doe het zelf ook te weinig.
Je moet er een gewoonte van maken. Leg een doosje op je werk, naast je bed, op je wastafel,… maakt niet uit waar, als je het maar ziet!

Mondhygienist-Amsterdam
Omdat ik een draadje achter mijn tanden heb als gevolg van mijn beugel, vind ik flossen gewoon heel vervelend. Het lukt niet goed en ik kan nergens echt bij. Daar heb ik gelukkig een goede oplossing voor! Je kunt bij de drogist gewoon ijzeren stokjes met haartjes erop kopen. Deze kun je gemakkelijk tussen je tanden duwen en heen en weer halen; op en top floss!

5191

 

Tandpasta voor wittere tanden

Je kunt dit soort tandpasta’s gewoon bij de drogist kopen voor een paar euro. Ik zeg niet dat ze wonderen verrichten en ervoor zorgen dat ernstige vlekken van je gebit worden verwijderd, maar ze dragen in ieder geval bij aan een frisse ¬†tint. Ik vind ze een goede ondersteuning voor wanneer je je tanden wilt bleken of aan het bleken bent.¬†

_D0_B7_D1_83_D0_B1_D0_BD_D1_83_D1_8E-_D0_BF_D0_B0_D1_81_D1_82_D1_83-_D0_B2-_D0_B4_D0_B5_D1_81_D0_BD_D1_8B_shutterstock_83039137
Het kan in ieder geval geen kwaad om ze te gebruiken, als je het niet dagelijks doet. Wissel een tube whitening tandpasta af met andere tandpasta’s bijvoorbeeld tegen tandsteen. In whitening tandpasta’s zitten namelijk hele kleine korreltjes die je tanden wit schuren, maar op langere termijn zijn deze korreltjes schadelijk voor je tandglazuur.

Natuurlijke middeltjes

Je kent het wel, aardbeien en sinaasappels of kurkuma. De huis-tuin-en-keukenmiddelen die zorgen voor wittere tanden. Ook hier geldt hetzelfde als bij de tandpasta’s; ze dragen bij aan een schoon en fris gebit, maar zijn niet geschikt voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Het duurt over het algemeen ook wat langer voor je resultaat ziet met dit soort middeltjes dan met een professionele tandbleekset voor thuisgebruik.

Oil pulling is ook een bekend voorbeeld van zo’n natuurlijk middeltje. Het bestaat al heel lang, maar is op het moment heel erg populair, omdat het past in de gezonde DIY-levensstijl die veel mensen tegenwoordig hebben.
Bij oil pulling neem je een eetlepel kokos- of sesamolie in je mond, en spoel je hiermee je mond voor 15 minuten. Daarna spuug je de olie weer uit. De olie hecht zich aan vuilresten in je mond en komt op plaatsen die je met een flosdraadje ook niet kunt bereiken!

How-To-Do-It-_E2_80_93-Step-By-Step-Method

Lees alles over oil pulling in ons artikel hierover. 

Wel bleken!

Heb jij al het bovenstaande al geprobeerd en heb je alsnog gele tanden? Dan kun je natuurlijk ook gewoon je tanden bleken. Het hoeft tegenwoordig niet lastig, schadelijk of vervelend meer te zijn! Er bestaan heel veel tandbleekproducten, waartussen ook gewoon goede zitten.

Benieuwd en op zoek naar een tandbleekproduct voor thuisgebruik? Kies er eentje uit onze top 3 van beste tandbleekproducten!

 

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog