Whitening tandpasta: werkt het echt? Reviewed by Momizat on . Een van de vele producten om wittere tanden te krijgen is een whitening tandpasta. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten, van verschillende merken. Maar Een van de vele producten om wittere tanden te krijgen is een whitening tandpasta. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten, van verschillende merken. Maar Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » Whitening tandpasta: werkt het echt?

Whitening tandpasta: werkt het echt?

Whitening tandpasta: werkt het echt?

Een van de vele producten om wittere tanden te krijgen is een whitening tandpasta. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten, van verschillende merken. Maar wat doet zo’n whitening tandpasta dan precies? En kun je er echt wittere tanden van krijgen of is dat maar een fabel? Ik beschrijf voor jou hoe een whitening tandpasta werkt en wat de resultaten zijn.

Werking van een whitening tandpasta

Tandpasta’s die moeten zorgen voor wittere tanden bevatten kleine schurende deeltjes die vuilresten en bacteri√ęn van je tanden verwijderen. Het is¬†niet zo dat je met een whitening tandpasta je tanden kunt gaan bleken, want deze tandpasta’s bevatten geen blekende bestanddelen. Wat ze wel doen is de natuurlijke witte tint van de tanden weer onthullen. Je moet niet verwachten dat hardnekkige vlekken zullen worden verwijderd door de tandpasta, maar verkleuringen die zijn ontstaan door suikers, zuren en bacteri√ęn kunnen wel worden verminderd.

crest-3d-white-plastic-balls-stuck-in-gums

Dus als je doel is om je tanden echt te bleken, dan zal je met een whitening tandpasta niet veel kunnen doen. Het is een goede ondersteuning voor wanneer je hebt gebleekt of wanneer je aan het bleken bent, bijvoorbeeld met een tandbleekproduct voor thuisgebruik.

Resultaten van een whitening tandpasta

De meeste verhalen die je hoort van mensen zijn niet overwegend positief, maar ook niet echt negatief. Het is namelijk zo dat het geen kwaad kan om af en toe een whitening tandpasta te gebruiken. Ik zeg af en toe, want overdaad schaadt! Omdat de schurende bestanddeeltjes in de tandpasta je glazuur ook een beetje afschuren, is het niet verstandig om een whitening tandpasta voor langere tijd te gebruiken.
Er bestaan ook schuimvarianten van deze tandpasta. Deze werken op dezelfde manier als de whitening tandpasta, alleen hebben ze geen schurende deeltjes, het is een heel luchtig schuim. Deze schuimtandpasta’s zijn vaak wat professioneler dan de gewone doorsnee whitening tandpasta. Ze worden vaak verkocht bij tandbleekproducten om de witte tint van je gebleekte tanden te behouden wanneer je klaar bent met je tandbleekbehandeling.

xdaily-white_1.jpg.pagespeed.ic.cJrkGPFcE1

Voorbeeld van een schuimtandpasta

Na het bleken van je tanden zullen ze altijd opnieuw wat geler worden, dat komt omdat we dagelijks eten en drinken, en deze voedingsmiddelen bevatten kleurstoffen die ons tandglazuur langzaamaan weer gaan verkleuren. Een whitening tandpasta of schuim helpt goed om deze verkleuring tegen te gaan.

 

 Als je doel wittere tanden is

Kwam je op dit artikel uit omdat je eigenlijk wittere tanden wilt en je tanden wilt gaan bleken? Dan kunnen we je daar ook nog wat advies over geven. Zoals hierboven beschreven, zal een whitening tandpasta je tanden wat water maken, maar niet gaan bleken. Als je dus echt gebleekte tanden wilt, moet je met een professioneel product aan de slag gaan, of je tanden laten bleken.

Big-White-Teeth

Helaas is het laten bleken van je tanden erg duur. Lees ons artikel met tips voor wanneer je je tanden wilt laten bleken om hier meer over te weten te komen. Wil je geen fortuin uitgeven en toch zelf je tanden bleken? Dan kun je ervoor kiezen om een goed tandbleekproduct voor thuisgebruik te kopen. Wij hebben een lijst met de beste tandbleekproducten samengesteld; een top 3! Neem hierin een kijkje, je vindt vast en zeker een product dat goed bij jou past.

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog