Thuis tanden bleken of bij de tandarts? Reviewed by Momizat on . Het is een eeuwige discussie binnen de tandenwereld: thuis tanden bleken of bij de tandarts of de mondhygiënist. Ik heb niet de intentie deze discussie af te ro Het is een eeuwige discussie binnen de tandenwereld: thuis tanden bleken of bij de tandarts of de mondhygiënist. Ik heb niet de intentie deze discussie af te ro Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Behandelingen » Thuis tanden bleken of bij de tandarts?

Thuis tanden bleken of bij de tandarts?

Thuis tanden bleken of bij de tandarts?

Het is een eeuwige discussie binnen de tandenwereld: thuis tanden bleken of bij de tandarts of de mondhygiënist. Ik heb niet de intentie deze discussie af te ronden met dit artikel, maar ik wil wel pleiten voor realisme.

Thuis tanden bleken is niet onverstandig en het resultaat bij een tandarts hoeft zeker niet altijd beter te zijn. De bleekproducten voor zelfstandige consumptie zijn daarnaast stukken goedkoper. Het zijn argumenten die pleiten in het voordeel van bleken vanuit huis en het is verstandig om deze overwegingen mee te nemen in de besluitvorming.

Waarom bij de tandarts?

Ik beweer hierboven dat thuis tanden bleken wellicht de beste optie is. Ik wil daarom openen met argumenten voor een behandeling door een tandarts. Sinds 2012 is het verboden voor bleekstudios, zonnebanken en andere instanties om zonder gecertificeerde tandarts bleekproducten toe te passen met meer dan 0,1% waterstofperoxide. De waterstofperoxide kan – mits het onverantwoord wordt gebruikt – grote gevolgen hebben voor het tandvlees en de tanden van de patiënten. Met deze voorkennis onderscheid ik 3 belangrijke redenen waarom mensen voor een behandeling bij de tandarts kiezen:

  1. Alleen de tandarts mag meer waterstofperoxide toepassen bij het bleken van tanden – tot 6% van het bleekmiddel. De waterstofperoxide speelt een belangrijke rol in het bleken van tanden en tandartsen hebben de ervaring en de kennis om dat goed toe te passen. In het kort betekent de hogere waterstofperoxide dat het resultaat sneller zichtbaar is.
  2.  Naast een sneller resultaat kiezen mensen ook voor de tandarts vanwege ‘het gevoel’. Er doen veel fabels de ronde over tanden bleken. Veel mensen vinden het daarom vertrouwder om de behandeling door de tandarts of mondhygiënist te laten doen.
  3. Het laatste punt is de succesgarantie. Er zijn veel dubieuze thuisbleekproducten op de markt. De laatste jaren is het toezicht verscherpt en de regels zijn helderder gedefinieerd. Gevaarlijke producten in Nederland en België vind je gelukkig niet meer, maar er zijn nog wel veel producten met nauwelijks resultaat. De tandarts kan je, in tegenstelling tot deze tandbleekproducten, wel een succesgarantie geven.

Waarom thuis tanden bleken?

Eén van de meest gehoorde redenen om niet thuis tanden te bleken is veiligheid. Zoals we net al constateerden zijn de regels verscherpt en zijn er op de Nederlandse en Belgische markt in principe geen schadelijke tandbleekproducten meer op het internet of de markt. Aan de andere kant constateerden we in het begin van dit artikel dat thuis tanden bleken een aantal interessante voordelen heeft.

  1. Het resultaat is soms verbluffend goed met betrouwbare thuisbleekproducten. Ieder gebit reageert altijd anders op de producten, maar Optimal White en BeconfiDent staan bekend als betrouwbare partners in de strijd tegen gele tanden. Kies voor kwaliteit en betaal liever iets meer – het is nog steeds weinig geld in vergelijking met een behandeling bij de tandarts.
  2. De kosten liggen veel lager. Er zijn al setjes te koop vanaf €40,-. Een behandeling bij de tandarts kost al snel een paar honderd euro.

Veilig tanden bleken

Concluderend kunnen we stellen dat mensen met iets meer geduld veel geld kunnen besparen met de aanschaf van thuisbleekproducten via het internet of in de winkel. Het is niet meer onveilig en het resultaat is niet gegarandeerd minder dan een behandeling bij de tandarts. Interesse in een tanden bleken product voor thuis? Bekijk dan de door ons samengestelde top 3 beste tandbleekproducten.

Reacties (3)

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog