Thuis tanden bleken met hulp van de tandarts Reviewed by Momizat on . In eerdere artikelen heb ik het belang en het gevaar van waterstofperoxide aangehaald. Waterstofperoxide is de stof waardoor tanden sneller witter worden. Allee In eerdere artikelen heb ik het belang en het gevaar van waterstofperoxide aangehaald. Waterstofperoxide is de stof waardoor tanden sneller witter worden. Allee Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Behandelingen » Thuis tanden bleken met hulp van de tandarts

Thuis tanden bleken met hulp van de tandarts

Thuis tanden bleken met hulp van de tandarts

In eerdere artikelen heb ik het belang en het gevaar van waterstofperoxide aangehaald. Waterstofperoxide is de stof waardoor tanden sneller witter worden. Alleen de tandarts mag producten verstrekken met maximaal 6% waterstofperoxide. Dit betekent echter niet dat je voor een behandeling voor het bleken van je tanden in de stoel van de tandarts hoeft te zitten. Het is namelijk mogelijk om thuis tanden te bleken via de tandarts. Het is een mogelijkheid om snel resultaat te boeken en niet superveel geld kwijt te zijn voor een behandeling bij de tandarts.

Thuis tanden bleken: controle tandarts

Helaas is het niet zo simpel als ik in de bovenstaande alinea beweer. Thuis tanden bleken via de tandarts vereist namelijk een grondige inspectie bij de tandarts. De expert op het gebied van tanden moet namelijk eerst beoordelen of je gebit geschikt is voor het hoge percentage waterstofperoxide of carbamideperoxide dat in het tandbleekmiddel zit.

Deze controle gebeurt altijd in de praktijk. De tandarts gaat je gebit beoordelen op een aantal aspecten:

  • Ontstekingen in je tandvlees
  • Conditie van je tandzenuwen
  • Kwaliteit van het glazuur
  • Aanwezigheid vullingen, kronen en facings

De ontstekingen en problemen rondom de tandzenuwen kunnen, door het verkeerd aanbrengen van de bleekgel, leiden tot pijn aan het tandvlees. Het glazuur moet daarnaast dik genoeg zijn om de aantasting van het tandbleekmiddel op te vangen. De vullingen, kronen en facings zullen niet meebleken en de tandarts zal je hiervoor waarschuwen. Zorg ervoor dat een tandarts altijd deze controle uitvoert, voordat je een product gebruikt met meer dan waterstofperoxide.

Thuis tanden bleken na positieve beoordeling

Na een positieve beoordeling mag je bleeklepels of bitjes laten maken en krijg je het tandbleekmiddel mee naar huis. De instructies moet je goed doorlezen, onthouden en toepassen. Verkeerd gebruik van de bleekgel kan namelijk flinke schade toebrengen aan je tanden en je tandvlees. Het voordeel van dit product, met 6% waterstofperoxide, is dat er een hogere en snellere succesgarantie is. Mits je het product correct toepast op je gebit.

Nadelen thuis tanden bleken via tandarts

De nadelen van thuis tanden bleken via de tandarts ten opzichte van bleeksetjes met bitjes, is de prijs. De behandeling via de tandarts is duurder en biedt daarnaast meer kans op schade aan je gebit. De mensen die mij om advies vragen raad ik altijd aan om te kiezen voor producten voor thuisgebruik met maximaal 0,1% waterstofperoxide. Het resultaat kan iets langer uitblijven, maar op de lange termijn zijn de resultaten met betrouwbare aanbieders hetzelfde, en in sommige gevallen zelfs beter.

Wil je snel resultaat? Kies dan voor thuis tanden bleken via de tandarts. Kan je een paar weken wachten? Kies dan voor bleekproducten van de drogisterij of via online aanbieders.

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog