Tanden laten bleken in Amsterdam Reviewed by Momizat on . In de hoofdstad van ons land kun je echt alles, want alles is er. Als je niet in een stad woont, maar in een dorp, heb je vaak wat minder voorhanden. Omdat we e In de hoofdstad van ons land kun je echt alles, want alles is er. Als je niet in een stad woont, maar in een dorp, heb je vaak wat minder voorhanden. Omdat we e Rating: 0
Je bent hier: Home » Amsterdam » Tanden laten bleken in Amsterdam

Tanden laten bleken in Amsterdam

In de hoofdstad van ons land kun je echt alles, want alles is er. Als je niet in een stad woont, maar in een dorp, heb je vaak wat minder voorhanden. Omdat we eens benieuwd waren naar hoe en waar je in Amsterdam je tanden kunt laten bleken, deden we hier een klein onderzoekje naar.

Verschillende plaatsen om je tanden te laten bleken

Ik ging op zoek naar de bekendste salons en tandartsen om je tanden te bleken. Ik bespreek er hier een aantal.

 

1. The White Smile Company

Deze tandbleeksalon zit op 7 plaatsen in Nederland, en is dus vrij bekend. Wat kun je hier allemaal laten doen en voor welke prijs?

medium

Je kunt een non-peroxidebehandeling laten uitvoeren, of een behandeling met peroxide, dan bevat de gel 6% waterstofperoxide, en wordt de behandeling uitgevoerd door een tandarts.

Op dit moment heb je voor €59 een basisbehandeling die 45 minuten duurt. Na het invullen van een vragenlijst en het controleren van de tanden op gaatjes of lekkende vullingen, worden je tanden geprepareerd voor de bleekbehandeling. Je krijgt een kaakspreider in, de gel wordt aangebracht op je tanden en de LED-lamp wordt op je gebit gericht. Na 20 minuten ben je klaar.

tanden-bleken-bij-the-white-smile-company-03

De duurste behandeling die ze aanbieden kost €179, en hierbij krijg je 5 behandelingen van 15 minuten.

Het bedrijf biedt je ook een garantie, want mocht de nieuwe tint niet zo wit uitvallen als beloofd, dan krijg je een gratis tweede behandeling.

2. Wit

Het tweede bedrijf zit op 3 verschillende plaatsen, waarvan 1 in België. Voor €349 kun je hier je tanden laten bleken, dan krijg je een behandeling van 1 uur. 
Het bedrijf maakt reclame met bekende nederlanders die er ook al zijn geweest en die een goed resultaat hebben behaald.

DJ-Tony-Star-300x233
Vergeleken met het eerste bedrijf, vind ik de prijs van Wit best hoog.

 

3. Lassus tandartsen

Een tandartspraktijk met 2 vestigingen in Amsterdam. Een van hun specialisaties is het bleken van tanden. Je krijgt 2 tot 4 behandelsessies van 15 minuten, en elke sessie kost rond de €135 (€66 per kaak). Afhankelijk van hoe veel sessies je nodig hebt, loopt de prijs op. Deze tarieven zijn echter wel gewoon de tarieven die tandartsen moeten hanteren sinds januari 2016, in tegenstelling tot bleeksalons die gewoon vrije prijzen mogen gebruiken.

Logo-Lassus-Twitter_400x400

Thuis bleken versus laten bleken

Zoals je hierboven kunt lezen zijn de tandbleekbehandelingen in een salon vrij duur. Je kunt het tegen verschillende prijzen laten doen, waar het verschil inzit weet niemand. Het komt nogal vaag over dat je bij de ene salon €59 betaalt en bij de andere €349. Wat bleken bij een tandarts betreft is dit wat anders, aangezien tandartsen een bepaald tarief moeten hanteren, je kunt er dus op vertrouwen dat je bij je tandarts een algemeen tarief betaalt. 

Je kunt er ook voor kiezen om zelf thuis je tanden te bleken. Tegenwoordig gaat dit moeiteloos en veilig. Je kunt met een professionele tandbleekset over het algemeen heel mooie resultaten behalen. Je moet natuurlijk geen setje kopen dat je voor een paar euro bij de drogist kunt halen, maar wel een wat professionelere kit die zorgvuldig is samengesteld en waarvan is bewezen dat er goede resultaten mee worden bereikt.

new-premium-teeth-whitening-pen-100-units-4

Het is lastig om te kiezen, want er bestaan zoveel verschillende soorten tandbleekproducten. Sommige zijn echte “hype” producten. Ze zien er leuk uit, in de reclame wordt een bekend persoon gebruikt die zegt het product altijd te gebruiken, enz. Een voorbeeld hiervan zijn bleekpennen zoals Idol White of de Brighter Smile Whitening pen. Met deze bleekpennen zou je snel wat vlekjes van je tanden moeten kunnen verwijderen, voor wanneer je bijvoorbeeld weg moet naar een feestje. Helaas blijken deze bleekpennen hun werk niet zo goed te doen. Het is namelijk ook vrijwel onmogelijk om de bleekgel zijn werk te laten doen als je geen bitje of kaakspreider hebt, en de gel maar 1-5 minuten moet inwerken.

Kies een goed tandbleekproduct

Gelukkig bestaan er naast de flutproducten ook nog producten waarvan wel goede ervaringen bekend zijn. Ik heb het over de professionele tandbleeksets met bitjes op maat, bleekgel en een LED-lamp. Een behandeling met zo’n product is in grote lijnen hetzelfde als de behandeling in een bleeksalon of bij een tandarts.

2016-04-21_1006

Je kunt een professionele bleekset al kopen van €30 tot €100, je kiest zelf hoeveel geld je eraan uit wilt geven, maar kies wel een betrouwbaar product.

tips-online
Hier een aantal tips waarop je kunt letten wanneer je een tandbleekproduct aanschaft: 

- Zijn er echte ervaringen en resultaten van het product te vinden of staan er op de website alleen maar foto’s van modellen met stralend witte tanden?

- Kun je de bitjes uit het pakket op maat maken? Dit is belangrijk, want zo passen ze beter in jouw mond.

- Zit er een LED-lamp in het pakket? Bij de tandarts en in bleeksalons wordt ook een LED-lamp gebruikt, deze versnelt het bleekproces en zorgt ervoor dat de bleekgel wordt geactiveerd.

- Zit er een niet-goed-geld-terug garantie bij het product? Belangrijk, want dan kun je het probleemloos zelf uitproberen!

Maak je keuze!

Om jou te helpen bij het maken van een goede beslissing, hebben we een top 3 van beste tandbleekproducten opgesteld. Hierin staat vast een product dat jij wilt uitproberen!

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog