Tanden laseren | onzichtbaar, betrouwbaar en duur Reviewed by Momizat on . Nadat ik op elfjarige leeftijd doorzeefd werd in een potje lasergamen, ben ik nooit een groot fan geworden van straling. Het zijn daarom moeilijke tijden voor m Nadat ik op elfjarige leeftijd doorzeefd werd in een potje lasergamen, ben ik nooit een groot fan geworden van straling. Het zijn daarom moeilijke tijden voor m Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Behandelingen » Tanden laseren | onzichtbaar, betrouwbaar en duur

Tanden laseren | onzichtbaar, betrouwbaar en duur

Tanden laseren | onzichtbaar, betrouwbaar en duur

Nadat ik op elfjarige leeftijd doorzeefd werd in een potje lasergamen, ben ik nooit een groot fan geworden van straling. Het zijn daarom moeilijke tijden voor mij.

Jij kent ze ook wel, de reclames over ooglaseren. Betrouwbare kalende mannen met een Drents accent komen jou en mij vertellen over de voordelen van de nieuwste lasertechniek. Binnen één behandeling kun je weer beter zien dan een havik, tenzij je ogen verkeerd reageren en je blind wordt.

Tanden laseren roept bij mij gelijksoortige gevoelens op.

Het probleem is dat je niet ziet wat er gebeurt, omdat de straling ongrijpbaar is. We weten allemaal dat onzichtbare dingen het gevaarlijkst zijn. Het monster onder je bed, de straling in Tsjernobyl en koolmonoxide zijn heldere onzichtbare voorbeelden.

Voor jouw (en mijn) geruststelling bespreken we vandaag de techniek achter het laseren van tanden en wegen we het af tegen andere vormen van tanden bleken.

Hoe werkt tanden laseren?

Tanden laseren verschilt niet veel van ‘gewoon’ tanden bleken met bleekgel en een LED-lamp. Het maakt namelijk ook gebruik van bleekgel en een apparaat om de chemische reactie te versnellen.

Het verschil tussen de methoden zit in de kwaliteit van het apparaat dat op je tanden wordt gericht.

Waar gewone methoden het doen met een LED-lampje, met een beperkte invloed, kan de tandarts je een laserapparaat voor/in je smoel steken waar je U tegen zegt.

Het is van belang dat je tandarts met KTP-laser werkt – met groen licht. Andere lasers maken gebruik van warmte, waardoor je tanden ernstig beschadigd kunnen raken.

Deze KTP-laser zorgt op de juiste golflengte voor een fotochemisch reactie op je tanden. Dit zegt mij niet zoveel, maar het resultaat is dat de vlekken van je tanden oplossen en je tanden weer gaan stralen.

Binnen een uurtje!

Dat is echter niet het belangrijkste aspect; het is ook nog eens 100% veilig!

Waarom je niet je tanden moet laseren

Tot zover enkel een pleidooi voor tanden laseren. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het laseren van tanden. Het grootste nadeel: de prijs!

Het laseren van je tanden kan alleen bij de tandarts, en die moet de privéschool van zijn twee kinderen nog bekostigen. De prijs voor een laserbehandeling start ongeveer bij 500 euro.

Ter vergelijking: de prijs van een bleekset voor thuisgebruik start al bij 50 euro.

Het tweede nadeel heeft te maken met je bezoeken aan de tandarts. Wanneer jij een laserbehandeling wilt, dan moet je een intakegesprek hebben, de tandarts bekijkt je gebit en vervolgens mag je pas beginnen aan de laserbehandeling.

Kronen, vullingen en facings worden namelijk niet witter door de behandeling – en dat kan er raar uitzien.

De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen

Het belangrijkste aspect dat je mee moet nemen in je overweging blijft de prijs. Wil jij minimaal meer dan 500 euro betalen voor witte tanden OF neem jij ook genoeg met een thuisbleekset voor 50 euro.

In veel gevallen zal het resultaat namelijk vergelijkbaar zijn. Wanneer jij zeker wilt zijn dat je geen miskoop doet, bekijk dan de bleekset van Optimal White - dan krijg jij gegarandeerd je geld terug als het niet werkt.

Het proberen waard.

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog