Tanden laseren in 5 stappen Reviewed by Momizat on . Het witter maken van tanden kan op veel verschillende manieren; met bleekgel, door speciale tandpasta, met facings of door te laseren. Laseren is de methode waa Het witter maken van tanden kan op veel verschillende manieren; met bleekgel, door speciale tandpasta, met facings of door te laseren. Laseren is de methode waa Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Behandelingen » Tanden laseren in 5 stappen

Tanden laseren in 5 stappen

Tanden laseren in 5 stappen

Het witter maken van tanden kan op veel verschillende manieren; met bleekgel, door speciale tandpasta, met facings of door te laseren. Laseren is de methode waarmee je het meeste succes boekt op de korte termijn. In één behandeling wordt je gebit, door een combinatie van bleekmiddel en laserlicht, stralend wit gestraald. Deze techniek is ideaal voor mensen met ernstige verkleuringen aan hun gebit. Het enige nadeel: het is duur.

Kies een betrouwbare kliniek

Het aantal mensen dat hun tanden laat laseren om een wittere kleur te realiseren is de laatste jaren afgenomen. De thuis bleek setjes zijn populair en bieden een betrouwbaar alternatief voor een dure tandartsbehandeling. Tanden bleken met behulp van een laser kan namelijk alleen gedaan worden door een tandarts of een mondhygi√ęnist. Het is een zeer intensieve en specialistische behandeling die gebruik maakt van dure apparatuur. Het is belangrijk dat je daarom altijd een betrouwbare kliniek met veel ervaring uitzoekt als je deze behandeling wilt laten uitvoeren.

5 stappen voor een betrouwbare laserbehandeling

Om een beter beeld te krijgen van een normale handelswijze heb ik 5 stappen opgesteld die elke tandarts of mondhygi√ęnist moet bespreken tijdens een intakegesprek:

 1. De eerste stap is het intakegesprek. Het screenen van jouw wensen en verwachtingen is van groot belang om een helder beeld te kunnen schetsen. Daarnaast moet de tandarts altijd je gebit beoordelen, voordat hij met een plan van aanpak komt. Kronen, vullingen en facings worden namelijk niet witter tijdens het laseren van je tanden. 
 1. Na het screenen moet de behandelende arts je tanden gereed maken voor de behandeling. Je tanden moeten schoon worden gemaakt en eventuele gaatjes moeten gevuld worden. Vraag voor de zekerheid of je gaatjes hebt. 
 1. Heb je gevoelig tandvlees, dan kan je vragen op speciale medicijnen om deze overgevoeligheid tegen te gaan. Tijdens het intakegesprek moet dit al naar voren komen. 
 1. In de vierde stap wordt het proces uitgevoerd. Dit proces bestaat ook uit een aantal afzonderlijke stappen: 
   * Jij gaat lekker in de stoel liggen en krijgt een speciale bril op je hoofd en beugel in die tanden openhouden. Dit kan een beetje raar voelen.
   * Vervolgens plaatst de tandarts of mondhygi√ęnist een beschermde laag hars op de rand van tussen je tandvlees en tanden.
   * Op de tanden wordt daarna een speciaal bleekmiddel aangebracht. Deze witte substantie is de basis voor het witter maken van je tanden
   * Op de witte substantie wordt een laser gericht en vervolgens ontstaat er een chemische reactie. De substantie gaat schuimen, waardoor de vlekjes op de tanden verdwijnen.
   * De laser behandeld alle tanden en vervolgens laat de specialist je nog een paar minuten in de stoel liggen om de substantie haar werk te laten doen.
   * Vervolgens wordt de substantie verwijderd en kan het proces nogmaals uitgevoerd worden. Als het nodig is kan de bovenstaande procedure 3x doorlopen worden.
    * Helemaal op het einde wordt de hars weer verwijderd

 

 1. Het effect blijft een half jaar tot 3 jaar aanwezig. Zorg er daarom voor dat je jouw tanden blijft behandelen met speciale tandpasta’s, bleekpennen of laat je gebit wederom laseren als het nodig is.

Advies: overweeg tanden laseren alleen bij sterke verkleuring

Het laseren van tanden is een methode die werkt, maar het is ook vooral een methode voor het rijkere deel van onze bevolking – een behandeling kost al snel ‚ā¨500,-. Als je tanden niet sterk verkleurd zijn, kies dan voor goedkopere thuis bleek producten om de klus te klaren. Vanaf 30/40 euro kan je ook verschillende succesvolle tanden bleek setjes kopen.

 

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog