Tanden bleken na het dragen van een beugel Reviewed by Momizat on . Het is een van de bekendste redenen waarom mensen hun tanden willen laten bleken. Ze hebben een beugel gehad en nu zien hun tanden er een beetje verkleurd uit. Het is een van de bekendste redenen waarom mensen hun tanden willen laten bleken. Ze hebben een beugel gehad en nu zien hun tanden er een beetje verkleurd uit. Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » Tanden bleken na het dragen van een beugel

Tanden bleken na het dragen van een beugel

Tanden bleken na het dragen van een beugel

Het is een van de bekendste redenen waarom mensen hun tanden willen laten bleken. Ze hebben een beugel gehad en nu zien hun tanden er een beetje verkleurd uit.
Het is tegenwoordig ook niet vreemd om een beugel te hebben, en veel mensen nemen pas op latere leeftijd een beugel.

Guys-With-Braces-Swipe-Right-for-Straight-Teeth-e1433770424328
Is het verstandig om je tanden te bleken nadat je een beugel hebt gedragen? Moet je enige tijd wachten of kun je gelijk beginnen? Lees hier alles over tanden bleken na het dragen van een beugel.

Leeftijd

Je leeftijd speelt een belangrijke rol wanneer je je tanden wilt bleken. Als je nog heel jong bent wanneer je beugel eruit gaat, is het waarschijnlijk sowieso nog geen optie om je tanden te gaan bleken. In ons artikel over de leeftijd waarop je tanden mag bleken kun je hier meer over lezen. Het is belangrijk dat je volgroeid bent wanneer je je tanden gaat bleken. Je tandarts kan je hier advies en uitleg over geven.

Ben je boven de 18 als je beugel eruit gaat? Dan kun je wel gaan bleken. Maar mag je gelijk de volgende dag beginnen, of moet je wachten?

Wachttijd

Nee, je mag niet gelijk de volgende dag beginnen met het bleken van je tanden. Na 1 of 2 jaar een beugel gedragen te hebben, zijn je tanden wel aan een beetje rust toe. Er heeft natuurlijk best wel sterke lijm op je tanden gezeten, en daar bovenop nog eens ijzeren plaatjes. Je tanden zijn van stand veranderd, en ook dat is zwaar voor je gebit.

Het is niet zo dat je niks aan je gebit kunt doen! Ga naar de tandarts of mondhygiënist, die kan nu weer veel meer van je tanden zien nu dat de beugel eraf is. Je tanden kunnen (indien nodig) worden gepolijst en schoongemaakt. Best een belangrijke stap! Want je hebt al die tijd niet optimaal je tanden kunnen poetsen, hoe goed je ook je best deed. Vaak verdwijnt er na deze behandeling al een deel van je verkleuring, maar als het nog niet allemaal weg is, kan je wens om je tanden te bleken misschien blijven bestaan.

Tanden-polijsten-300x196

Laat je tanden polijsten

De tandarts of mondhygiënist kan dan zien hoe het met je tanden gaat, en je vertellen of het een probleem is dat je je tanden bleekt of niet.

 

Beste manier om je tanden te bleken

Als je groen licht hebt gekregen, en je mag je tanden gaan bleken, dan wil je het liefst ook gelijk aan de slag. Maar na die dure beugel heb je misschien zoiets van nou, ik wil niet weer kapitalen uitgeven!
Een tandbleekbehandeling bij de tandarts is een optie, maar niet als je een beetje op je geld wilt letten. Zo’n behandeling bij de tandarts kan oplopen tot wel €500.

besparen-1

Gelukkig bestaan er ook goede tandbleekproducten voor thuisgebruik, waarmee je ook mooie resultaten bereikt en een heleboel geld bespaart!
Let natuurlijk wel op wat je koopt, want er bestaan ook veel producten die gewoon niet werken. Dat is zonde van je tijd en geld.

Als je een product voor thuisgebruik wilt kopen, volg dan deze tips: 

tips-plaatje_0

1. Koop een product waarvan echte resultaten en ervaringen te vinden zijn.
Ga niet voor een product waarvan alleen maar foto’s met spierwitte tanden op de website staan. Het is belangrijk om te zien dat het product ook echt goed wordt beoordeeld.

2. Controleer of het product een niet-goed-geld-terug garantie heeft.
Niet alle bedrijven bieden dit aan. Je mag het product na 14 dagen altijd terugsturen, maar dan moet het ongeopend en ongebruikt zijn.
Als je een product vindt dat wel deze garantie aanbiedt, kies daar dan voor! Dit geeft je de kans het product uit te proberen, en als het niet werkt krijg je je geld terug.

3. Kijk wat je krijgt voor welke prijs.
Koop geen vage bleekpen of een tandpasta voor wittere tanden. De bleekpennen zijn sowieso al niet succesvol, en de tandpasta’s zijn goed voor ondersteuning bij het bleken van je tanden, niet als tandbleekmiddel zelf. Als je een tandbleek set koopt, kies er dan een die echt professioneel is, waar bitjes bij zitten die je zelf op maat kunt maken (geen one size fits all), en waar bij voorkeur een LED-lamp bij zit. Deze lamp zorgt voor sneller optimaal resultaat.

Aan de slag

Hopelijk heb je wat aan mijn tips, en vind je een geschikt product. Om jou een handje te helpen, hebben we een top 3 opgesteld, waarin de beste tandbleekproducten staan die er op dit moment op de markt zijn. Lees deze top 3 eens door en misschien staat er wat voor jou tussen!

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog