Tanden bleken met mondwater Reviewed by Momizat on . Ik kreeg een aantal jaar geleden, na een behandeling van de tandarts, ontzettend veel pijn van mijn tandvlees. De tandarts had, na jaren van uitstel, een versta Ik kreeg een aantal jaar geleden, na een behandeling van de tandarts, ontzettend veel pijn van mijn tandvlees. De tandarts had, na jaren van uitstel, een versta Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Behandelingen » Tanden bleken met mondwater

Tanden bleken met mondwater

Tanden bleken met mondwater

Ik kreeg een aantal jaar geleden, na een behandeling van de tandarts, ontzettend veel pijn van mijn tandvlees. De tandarts had, na jaren van uitstel, een verstandskies getrokken. Achteraf wilde ik dat de verdoving nooit uit zou werken. Het effect op mijn tandvlees was namelijk groot. Er was geen moment op de dag dat ik niet dacht aan de pijn. Op zulke momenten waardeer je pas het belang van een gezond gebit.

Na een paniekerig telefoontje naar mijn tandarts was de tip simpel: ‘koop mondwater om de pijn te verlichten en wacht een paar dagen’.

Mondwater met 2 doeleinden

Ik vertel dit inleidende verhaal, omdat het de eerste keer was dat ik aanraking kwam met tanden bleken met mondspoeling. Ik kocht namelijk per ongeluk mondwater met een blekende werking in plaats van mondwater met een therapeutische werking. Mondspoeling wordt namelijk verkocht vanuit 2 verschillende doeleinden:

  1. Cosmetische werking
  2. Therapeutische werking

De cosmetische doeleinden zijn gericht op het verhelpen van een slechte adem en het bleken van tanden. Dit mondwater doodt namelijk de bacteriën, die een slechte adem veroorzaken, in je mond op een effectieve manier.

Aan de andere kant staat het mondwater met een therapeutische werking. Deze vorm kan tandplaque verminderen, bescherming bieden tegen gingivitis en verlichting geven van de pijn in de mond. Ik was op zoek naar verlichting van pijn, maar kocht in de haast een goedkoop bleekmiddel met beperkt resultaat.

Mondwater en tanden bleken

Natuurlijk had ik beter moeten opletten, maar nu ik het product eenmaal in mijn bezit had, wilde ik graag meer weten over de kracht van tanden bleken met mondwater. Via verschillende specialisten kwam ik tot de eenduidige conclusie dat mondwater met een blekende werking vooral een product is voor het onderhouden van witte tanden. Wil je het gebruiken als bleekmiddel voor je gele tanden, dan kom je bedrogen uit. Ze zullen niet gaan stralen. Daarnaast moet je ook rekening houden met enkele nadelen en gevaren van mondwater

De nadelen en gevaren van mondwater

Wil je toch graag gebruik maken van mondwater, dan is het verstandig om niet te kiezen voor zure whitening mondspoelingen. Het zuur tast het tandplak en het glazuur aan. Het aanpakken van het tandplak is natuurlijk fantastisch en daardoor behoud je langer witte tanden, maar erosie van je glazuur versnelt het verkleuringproces van je tanden. Kies daarom altijd voor PH neutraal mondwater, zodat je niet een ongewenst effect krijgt.

Pas daarnaast ook op voor gevoelige tandhalzen. Deze uiteinden van je tanden kunnen open komen te liggen als je vaak gebruik maakt van mondspoeling. De nadelen van mondwater kan je echter uitbannen door te kiezen voor mondwater met fluoride. De fluoride in de tandpasta versterkt het glazuur op je tanden en biedt bescherming voor het gehele gebit. Slik mondwater echter nooit door – in het bijzonder niet met toegevoegde fluoride.

Wil je echter dat je tanden witter worden, kies dan voor tandenbleek behandelingen. Thuis tanden bleken doe je niet met mondwater, wel met een betrouwbare tandenbleekset.

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog