Tanden bleken met gaatjes Reviewed by Momizat on . Ik hoor het mensen er vaak over hebben: "Ik heb een gaatje, maar heb er niet echt last van, dus ik ga niet naar de tandarts, want dat vind ik verschrikkelijk! I Ik hoor het mensen er vaak over hebben: "Ik heb een gaatje, maar heb er niet echt last van, dus ik ga niet naar de tandarts, want dat vind ik verschrikkelijk! I Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » Tanden bleken met gaatjes

Tanden bleken met gaatjes

Ik hoor het mensen er vaak over hebben: “Ik heb een gaatje, maar heb er niet echt last van, dus ik ga niet naar de tandarts, want dat vind ik verschrikkelijk! Ik denk er wel over om zelf mijn tanden te bleken, welk product zou ik kiezen?” © Copyright 2010 CorbisCorporation

Ho, dan moeten we eerst even een stapje terug doen. Want kun je wel gaan tanden bleken met een gaatje in je tand? Ik heb het voor jou uitgezocht, zodat je weet wat te doen als je een gaatje hebt maar toch je tanden wilt bleken.

Wat is een gaatje?

Ja, het kan pijn doen, maar dat hoeft niet altijd. Als een gaatje nog in een beginstadium is en er nog geen zenuwen zijn aangetast, dan hoef je er nog niet veel van te voelen.
Toch moet je naar de tandarts! Het is misschien vervelend, maar wat nog vervelender is, zijn de gevolgen die je hebt wanneer je een gaatje te ver laat gaan.

Een gaatje wordt veroorzaakt doordat bacteriën zich aan het tandoppervlak hechten en zich ophopen, dan ontstaat er eerst tandplak. Dit is een wit-geelachtig laagje dat de tandarts gewoon goed kan weg schrapen, en dat je kunt voorkomen door je tanden goed te verzorgen. Een gaatje kan heel veel pijn doen, namelijk als het tandbederf het levende en gevoelige deel van de tand raakt, waar de zenuwen zich bevinden. Hopelijk voor jou komt het niet zo ver en werd het gaatje al eerder opgemerkt door de tandarts.Tandplak

Behandelen van gaatjes

De tandarts boort het aangetaste deel van de tand weg, zodat er een schone holte overblijft. Deze zal de tandarts opvullen, want anders ligt een deel van je tand bloot. Dit gaatje kan worden opgevuld met verschillende soorten vulling; een amalgaamvulling die wat zilverachtig grijs is, of een composietvulling met een wit uiterlijk. De tandarts bespreekt over het algemeen welke vulling hij kiest.

36_org

Tand met gaatjes

Daarna is het de bedoeling dat je je gebit goed verzorgt, zodat er niet opnieuw een gaatje ontstaat! Er kunnen meerdere gaatjes in 1 tand ontstaan, dus denk niet dat het met een vulling niet meer nodig is om je mondhygiëne op pijl te houden!

Bleken met gaatjes

 

Het is niet verstandig om je tanden te gaan bleken wanneer je een of meerdere gaatjes hebt. De bleekgel kan dan in het gaatje lopen en dit kan heel veel pijn doen, en dat is nou eenmaal niet de bedoeling! Dus, voordat je je tanden kunt gaan bleken, moet je toch echt een bezoekje aan de tandarts brengen! Is het gaatje gevuld, dan kun je zonder problemen beginnen met tanden bleken.

Onthoud wel goed dat vullingen niet mee worden gebleekt!

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog