Tanden bleken met bleekstrips Reviewed by Momizat on . Thuis tanden bleken kan op een aantal verschillende manieren. De tandenbleeksetjes met bleekgel en bleeklepels zijn het bekendst en leveren over het algemeen he Thuis tanden bleken kan op een aantal verschillende manieren. De tandenbleeksetjes met bleekgel en bleeklepels zijn het bekendst en leveren over het algemeen he Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Behandelingen » Tanden bleken met bleekstrips

Tanden bleken met bleekstrips

Tanden bleken met bleekstrips

Thuis tanden bleken kan op een aantal verschillende manieren. De tandenbleeksetjes met bleekgel en bleeklepels zijn het bekendst en leveren over het algemeen het beste resultaat op.

Een andere manier om tanden te bleken zijn bleekstrips of ook wel “whitestrips” genaamd. Dit zijn buigbare foliestrips die je op je tanden kan plaatsen. De stoffen die in de strips verwerkt zitten bleken je tanden.

De strips worden aangeboden in een kuur van een week, twee weken of meer. Simpel en snel witte tanden. Het klinkt te mooi om waar te zijn, niet?

Witte en ge√Įrriteerde tanden met waterstofperoxide

In essentie is het ook te mooi om waar te zijn. In de Verenigde Staten zijn de bleekstrips heel populair. Dit komt door het resultaat dat wordt verkregen wanneer je je tanden bleekt met deze strips. Ze bevatten namelijk een hoog percentage waterstofperoxide, dat in Europa verboden is.

Waterstofperoxide is de blekende, maar schadelijke stof die verwerkt zit in veel bleekproducten.

Sinds november 2012 heeft de EU een nieuwe wetgeving ingesteld voor het gebruik van waterstofperoxide in tandbleekmiddelen.

Het percentage waterstofperoxide in producten voor thuisgebruik of bij bleeksalons mag nu nog maximaal 0,1% bedragen, en 6% voor bleekbehandelingen die door een tandarts of mondhygi√ęnist worden uitgevoerd.

Dit is niet zonder reden. Hier een opsomming van de gevolgen van het gebruik van een te hoog percentage waterstofperoxide:

 

-       Blaasjes/brandwonden op tandvlees en tong

-       Overgevoeligheid aan tanden en de weefsels eromheen

-       Kans op permanente overgevoeligheid

-       Het maakt je tandglazuur poreus

-       Beschadigde zenuwen

-¬†¬†¬†¬†¬†¬† …

 

Crest Whitestrips

De populairste in de Verenigde Staten, de Crest Whitestrips, zijn ook in Nederland heel populair, en veel mensen bestelden het product via een internationale website. Sinds een tijdje zijn ze ook illegaal via Nederlandse websites te verkrijgen. Illegaal, omdat het percentage waterstofperoxide dat ze bevatten, in Nederland verboden is.

Niet verwonderlijk klagen er veel mensen online over de irritatie van het tandvlees en gevoelige tanden. Vanuit een wetenschappelijk oogpunt is dit niet moeilijk te begrijpen.

Crest Whitestrips bevatten namelijk een veel te hoog percentage waterstofperoxide! Het dubbele van wat een tandarts in een bleekbehandeling mag gebruiken. Als voorbeeld hier de klassieke en premium uitvoeringen:

 

-       Crest Whitestrips classic: 3-7% waterstofperoxide

-       Crest Whitestrips premium: 9-10% waterstofperoxide

 

Dus natuurlijk zullen je tanden gebleekt worden, maar je gebit en de weefsels eromheen zullen ook ge√Įrriteerd en overgevoelig raken. Dat moet je niet willen, want het kan permanente schade opleveren. Lees in onze Crest Whitestrips ervaring meer over het gebruik en de werking ervan en of het iets voor jou is.

 

Gebruiksgemak?

Natuurlijk zijn de bleekstrips gemakkelijk in gebruik. Je haalt ze uit de verpakking en plaatst ze op je tanden. Laat de strips ongeveer 30 minuten zitten en je bent klaar. Ze zitten comfortabel, dus als je tanden er geen pijn van gaan doen, heb je er geen last van. Maar de kans dat je tanden pijn gaan doen, is overwegend.

Maar kunnen deze voordelen op tegen de nadelen? Wij zetten hier de voor- en nadelen even op een rijtje:

 

Voordelen

Nadelen

Ze zitten goed Ze irriteren je tandvlees
Ze zijn makkelijk in gebruik Ze maken je tanden gevoelig
Je krijgt poreus tandglazuur
Je zenuwen kunnen hierdoor beschadigd raken

pros_cons

 

 

Prijzen

De prijzen van de bleekstrips liggen tussen de ‚ā¨15 en de ‚ā¨95, afhankelijk van de soort en het merk dat je koopt. Je kunt het dus zo gek maken als je maar wilt. Alsnog is het veel geld voor een product dat je tanden gevoelig maakt en ervoor kan zorgen dat je zenuwen beschadigd raken.

Wil jij een product waar je tanden geen pijn van gaan doen en waarbij je geen verdere risico’s loopt? Investeer dan in een effectief en veilig product, en verspil geen geld aan producten die schadelijk zijn voor je gezondheid. Bekijk onze top 3 van beste tandbleekproducten voor een product dat effectief en risicoloos is!

 

Reacties (1)

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog