Tanden bleken bij gevoelige tanden Reviewed by Momizat on . Het is heel vervelend als je gevoelige tanden hebt, vooral wanneer je koud of warm eet of drinkt. Maar wat als je graag wittere tanden wilt? Is dat dan mogelijk Het is heel vervelend als je gevoelige tanden hebt, vooral wanneer je koud of warm eet of drinkt. Maar wat als je graag wittere tanden wilt? Is dat dan mogelijk Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » Tanden bleken bij gevoelige tanden

Tanden bleken bij gevoelige tanden

Tanden bleken bij gevoelige tanden

Het is heel vervelend als je gevoelige tanden hebt, vooral wanneer je koud of warm eet of drinkt. Maar wat als je graag wittere tanden wilt? Is dat dan mogelijk met gevoelige tanden? Ik heb het voor je uitgezocht!

Tandverzorging bij gevoelige tanden

Gezonde tanden begint met een goede tandverzorging. Als je gevoelige tanden hebt moet je hier ook wat extra aandacht aan besteden, en de juiste producten en middelen gebruiken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je tandenborstel niet te hard is. Bloedend tandvlees hoort niet, en je hoort ook geen pijn te hebben na het poetsen van je tanden. Neem dus een “soft” tandenborstel met zachte haren die gemakkelijk meegeven, of koop een tandenborstel die speciaal is ontworpen voor mensen met gevoelige tanden. Ja, die bestaan!

prod_Colg_TB_360Sensitive
Probeer er wel op te letten dat je echt poetst, en niet gewoon maar een keertje met je borstel over je tanden wrijft. Ook met gevoelige tanden is het belangrijk om grondig te poetsen, 2x per dag voor 2 minuten lang. Want ophopende bacteri√ęn en etensresten zorgen weer voor meer problemen en nog meer gevoeligheid!

Wat je wel kunt doen is een tandpasta voor gevoelige tanden gebruiken. Hiermee versterk en bescherm je je tanden tegen invloeden van buitenaf.

images

Het juiste tandbleekproduct

Er bestaan veel verschillende tandbleekproducten, en met gevoelige tanden is het belangrijk dat je oplet wat je koopt. Veel producten kunnen namelijk gevoelige tanden veroorzaken, en als je van jezelf al gevoelige tanden hebt, is dit geen aanrader.

chuvstvitelnost-zubov
Het is belangrijk om een product te gebruiken dat niet teveel waterstofperoxide bevat. Ondanks dat er in de Europese Unie een wet is opgesteld waarin het gebruik van waterstofperoxide in tandbleekproducten aan banden wordt gelegd, zijn er nog steeds producten te koop die teveel van deze chemische stof bevatten. Tandbleekproducten voor thuisgebruik mogen nog maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten, en tandartsen mogen nog maximaal 6% gebruiken bij hun behandelingen. Echter, in Amerika bestaat er niet zo’n soort wet, en via internet zijn veel Amerikaanse producten te koop. Deze kunnen tot wel 14% waterstofperoxide bevatten!

Gevolgen van waterstofperoxide

Waterstofperoxide in hogere concentraties heeft wat negatieve effecten. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van blaasjes op je tong, pijnlijk en gevoelig tandvlees, en last van je tanden. Sommige mensen krijgen last van permanente overgevoeligheid en hebben veel pijn wanneer ze iets kouds of warms eten. Dat wil je niet! Let er dus goed op dat het product dat je koopt, veilig is.

Een voorbeeld van een Amerikaans product dat hier te koop is en waar te veel waterstofperoxide in zit, zijn de Crest Whitestrips. Deze strips zijn heel bekend en populair in Amerika, en ze bestaan dan ook in verschillende varianten. Ook voor gevoelige tanden hebben ze een variant, en deze bevat 6% waterstofperoxide. Maar geloof me, als jij echt pijnlijke tanden hebt, dan is 6% alsnog te veel!

2016-04-18_1537

Het is niet zo dat je met een product dat minder waterstofperoxide bevat, minder goede resultaten behaalt. Het duurt alleen wat langer voordat je resultaat ziet.

Kies een goed product

Misschien weet je niet goed waar te zoeken naar een product dat geschikt is voor jou. Je wilt er zeker van zijn dat je geen gevoelige tanden krijgt, maar je wilt ook graag resultaat zien. Wij hebben een top 3 samengesteld met de beste producten die op de markt te koop zijn. Deze producten zijn veilig en gemakkelijk in gebruik. Lees deze top 3 eens door, en probeer het eens uit!

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog