Prijzen van tanden bleken Reviewed by Momizat on . Je hebt eens zitten nadenken over je gele tanden, en je hebt besloten dat je er vanaf wilt. Tenslotte wil je niet steeds met je mond dicht hoeven lachen, of je Je hebt eens zitten nadenken over je gele tanden, en je hebt besloten dat je er vanaf wilt. Tenslotte wil je niet steeds met je mond dicht hoeven lachen, of je Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Producten » Prijzen van tanden bleken

Prijzen van tanden bleken

Prijzen van tanden bleken

Je hebt eens zitten nadenken over je gele tanden, en je hebt besloten dat je er vanaf wilt. Tenslotte wil je niet steeds met je mond dicht hoeven lachen, of je hand voor je mond moeten houden wanneer je lacht.
Wittere tanden worden vaak gezien als een teken van gezondheid, goede hygiëne en aantrekkelijkheid, daarom is het tegenwoordig zo populair om je tanden te laten bleken of dat thuis zelf te doen. Maar wat zijn de kosten van dit soort behandelingen? Wat is duur en wat niet in de tandbleekwereld? Wij zetten alles voor jou op een rijtje!

Thuis bleken of bij de tandarts

Eerst moet je voor jezelf uitmaken of je zelf je tanden wilt gaan bleken, of dat je het aan een tandarts of mondhygiënist overlaat. Je kunt het ook in cosmetische salons laten doen, maar dit is niet per se goedkoper dan bij een tandarts.

Een behandeling bij een tandarts of in een bleeksalon is uiteraard duurder dan thuis tanden bleken. De prijzen van deze behandelingen starten bij minimaal €100, en dan kom je er goed vanaf, want de prijs kan hoog oplopen, namelijk tot zo’n €400. De prijs hangt ook af van het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Je zult natuurlijk een paar keer moeten terugkomen voordat het optimale resultaat wordt bereikt.

Welke behandeling voert de tandarts dan uit?

how-much-does-it-cost-to-get-your-teeth-whiten

De tandarts zal met jou gaan kijken welke tint je wilt bereiken. Daarna gaat hij aan de slag. Je krijgt een kaakspreider in je mond en er wordt bleekgel op je tanden geplaatst. Het blekende bestanddeel in deze gel is waterstofperoxide. Een tandarts mag maximaal 6% gebruiken, aangezien daar sinds 1 november 2012 een wet voor is opgesteld. Hogere percentages waterstofperoxide kunnen namelijk schadelijk zijn voor je tanden, tandvlees en gezondheid in het algemeen. We mogen niet vergeten dat waterstofperoxide oxideert en een sterk ontsmettend product is.

Bovenop de gel wordt een LED-lamp geplaatst, die het bleekproces zal versnellen. Na een half uurtje mag je je mond spoelen, en zit je eerste behandeling erop. De tandarts zal dan kijken welke tint je na 1 behandeling hebt bereikt, en hoeveel behandelingen je nog nodig hebt voordat je de gewenste tint bereikt. Let op: het is niet altijd zo dat je gelijk na de eerste behandeling al resultaat ziet!

Thuis bleken is daarentegen een stuk goedkoper. Natuurlijk heb je ook verschillende producten op de markt tegen verschillende prijzen, je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Maar waar de kosten van een tandbleekbehandeling bij de tandarts starten bij €100, is dat bij tandbleekproducten voor thuisgebruik wel een beetje de max.

Thuis je tanden bleken

Er bestaan ontzettend veel tandbleekmiddelen; je kunt ze bij de drogist kopen, soms bij de tandarts zelf, of op internet. Je moet weten dat dit natuurlijk een cosmetische markt is waar veel bedrijven geld proberen uitslaan. Dit betekent dat er ook veel troep te koop is! Denk bijvoorbeeld aan bleekpennen. De bedoeling van een bleekpen is om “snel” een verkleuring van je tand te verwijderen, bijvoorbeeld wanneer je haast hebt. Door aan de pen te draaien komt er gel uit het borsteltje, die je dan op het vlekje moet aanbrengen. Je moet het een minuutje laten intrekken, en klaar is kees! Zeggen ze, want zo effectief is dat helemaal niet. De gel krijgt namelijk veel te weinig tijd om zijn werk te doen, want zodra jij je lip weer laat zakken, veeg je de gel weg. Niet zo effectief dus.

35-pen1-500x500

Voorbeeld van een bleekpen

Nee, maar wat is dan wel effectief? Je hebt natuurlijk ook nog tandpasta’s, bleekstrips en volledige tandbleekkits.

 

Tandpasta’s

Een typisch product dat je regelmatig op TV voorbij ziet komen in een reclame. Alle bekende gebitsverzorgingsmerken hebben wel een tandpasta voor wittere tanden. Het is zo dat deze tandpasta’s een soort schurende deeltjes bevatten die ervoor zorgen dat vuil van je tanden wordt verwijderd. Op langere termijn is het ook een beetje schadelijk voor je tanden, want je haalt er immers je glazuur mee weg.

Tandpasta’s voor wittere tanden zijn goed als ondersteuning voor wanneer je je tanden aan het bleken bent, of wanneer je dat net hebt gedaan en je wilt je mooie witte tint behouden. Maar zelf zullen ze je tanden niet stralend wit gaan maken, daarvoor zijn ze gewoon niet effectief genoeg! Dus op zich een prima product, maar niet voor het hoofddoel dat wij willen bereiken: minder gele tanden!

Colgate-Toothpaste-Wallpaper-13

Bijvoorbeeld deze Optic White tandpasta van Colgate

De prijs van dit soort tandpasta’s valt overigens wel mee; bij de drogist kun je verschillende soorten en merken halen aan prijzen tussen de €2 en €5, en op websites van professionele tandbleekproducten worden ook vaak tandpasta’s of whitening foam aangeboden tegen €15 of meer. Betaal hier dus niet teveel voor. Zoals eerder gezegd zijn het vaak goede producten als ondersteuning, maar niet om echt je tanden mee te bleken.

 

Bleekstrips

Ook een heel bekend tandbleekmiddel! Deze strips zijn overgewaaid uit Amerika, waar ze eigenlijk zijn ontstaan. Het is een doorzichtige folie die je op je tanden aanbrengt, gedurende enige tijd (15-30 minuten) moet laten zitten, en er dan weer moet afhalen. Over het algemeen bereik je met deze strips een vrij goed resultaat, maar dit gaat meestal gepaard met zeer gevoelige tanden.

De bekendste bleekstrips zijn de Crest Whitestrips, die in wel 10 verschillende varianten worden aangeboden. Het “probleem” met strips van dit merk is dat ze teveel waterstofperoxide bevatten. In dezelfde wet die ik eerder besprak, werd besloten dat tandbleekproducten voor thuisgebruik nog maximaal 0,1% waterstofperoxide mogen bevatten. Echter, omdat de Crest Whitestrips uit Amerika komen, bevatten ze veel meer peroxide, omdat deze wet daar niet van toepassing is. Het minste percentage dat wordt gebruikt is 6%, het maximale is 14%. De mensen die deze strips gebruikten, klaagden over pijnlijke tanden en gevoelig tandvlees, als gevolg van de hoge percentages waterstofperoxide.

Crest_3d_white

Er bestaan ook bleekstrips van bijvoorbeeld Oral B. Hier zijn niet zoveel resultaten van te vinden, maar je kunt ervan uitgaan dat Oral B zich aan de wetgeving houdt, en daarom zullen deze bleekstrips normaal gezien geen te hoog percentage waterstofperoxide bevatten.

Tandbleeksets

Ook deze tandbleekvariant bestaat in allerlei soorten en maten! Je hebt ze heel standaard, of juist uitgebreid. Persoonlijk is de tandbleekset voor thuisgebruik mijn favoriet. Het is heel gemakkelijk in gebruik en je bereikt er altijd een mooi resultaat mee! Maar welke kies je?

-font-b-Teeth-b-font-font-b-Whitening-b-font-font-b-Set-b-font

Tandbleekset met 3 bleekgels, twee bitjes en een LED-lamp

Hier een aantal tips voor als je op zoek gaat naar een tandbleekset voor thuisgebruik:

- Zoek het product op via google. Zijn er veel positieve resultaten over te vinden? Mooi! Let erop dat het product niet in verbinding wordt gebracht met websites zoals kassa.nl, consumentenbond, of opgelicht. Als dat zo is, zou ik het niet proberen.

- Kies niet het goedkoopste, maar ga ook niet voor het duurste. Vergelijk eventueel zelf even wat je krijgt voor welke prijs, of lees recensies op onze website. Hierin staat alles over elk product, inclusief wat je krijgt voor welke prijs. Bij de drogist kun je deze sets kopen voor €15-30, en bij professionele bedrijven op internet vind je ze voor prijzen tot €100! De producten bij de drogist zijn niet slecht, maar ze zijn ook niet effectief, omdat ze niet zijn samengesteld door specialisten.

- Hoeveel bleekgel zit erbij? Krijg je er een LED-lamp bij?
Ga niet voor een product waar geen LED-lamp bij zit. Ik zeg niet dat het slecht is, maar het is gewoon minder effectief, omdat de LED-lamp nou eenmaal sneller resultaat bezorgt!
Vaak zit er maar 1 tube/spuit bleekgel bij. Let hierop, want je doet niet zo heel lang met zo’n tubetje. Meestal zijn ze 10 ml, en hier kun je, naargelang de instructies, 5-7 behandelingen uit halen. Dit is niet zo heel veel, en meestal begin je nu pas resultaat te zien, dus is het handig dat je nog een spuitje hebt. Je kunt die natuurlijk loskopen, maar dit kost je ook weer geld. Dus kies een pakket waar er twee inzitten!

- Zit er garantie op?
Over het algemeen heb je 14 dagen recht je aangekochte product te retourneren wanneer het ongeopend en ongebruikt is, maar ik heb het over een niet-goed-geld-terug-garantie. Dit geeft je de mogelijkheid het product uit te proberen. Werkt het niet? Nou, dan ben je ook geen geld kwijt! Een aantal bedrijven bieden dit aan, dus speel op zeker!

Unknown

Conclusie

Het ligt er maar net aan wat jij wilt uitgeven! Misschien sponsort je oma je, maar als dit niet zo is en je moet het van je eigen zuurverdiende geld betalen, kun je toch beter kiezen voor thuis bleken. Kies net als ik voor een goede tandbleekset voor thuisgebruik, of neem een kijkje in onze top 3 van beste tandbleekproducten! Good luck!

 

 

 

 

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog