In 10 stappen tanden bleken met bleekgel Reviewed by Momizat on . In een vorig artikel bespraken we de verschillen tussen thuis tanden bleken en tanden bleken bij de tandarts. Ik zette de voordelen en nadelen van beide opties In een vorig artikel bespraken we de verschillen tussen thuis tanden bleken en tanden bleken bij de tandarts. Ik zette de voordelen en nadelen van beide opties Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Behandelingen » In 10 stappen tanden bleken met bleekgel

In 10 stappen tanden bleken met bleekgel

In 10 stappen tanden bleken met bleekgel

In een vorig artikel bespraken we de verschillen tussen thuis tanden bleken en tanden bleken bij de tandarts. Ik zette de voordelen en nadelen van beide opties op een rijtje en kwam tot de conclusie dat thuis tanden bleken een optie is die iedere beginnende en gevorderde tandenbleker moet overwegen. Heb je dit overwogen en heb je een tandbleeksetje aangeschaft, hoe ga je dan te werk? Hoe zorg je ervoor dat je veilig thuis je tanden bleekt? Welke stappen moet je doorlopen voor optimaal resultaat en wanneer ben je klaar met de behandeling?

Thuis tanden bleken roept veel vragen op die mensen afschrikken…en dat is onterecht. Tanden bleken vanuit je huis is niet moeilijk en er is geen enkele reden om je te laten afschrikken.

Thuis tanden bleken: 5 opties

Thuis bleken kan op basis van 5 bleekvormen:

 1. Vernis
 2. Kleefstrip
 3. Gel
 4. Speciale tandpasta’s met whitening
 5. Pen?

Ik plaats met opzet een vraagteken achter de pen. Deze bleekvorm wordt dient vooral voor het bijhouden van de tanden na een tanden bleek behandeling. In dit artikel wil ik de populairste tanden bleek methode bespreken: bleekgel. Gel wordt door veel partijen gebruikt en is de meest gebruiksvriendelijke manier om thuis tanden te bleken. In 10 stappen wordt, in dit artikel, het proces van bleken met gel besproken.

Zoek een betrouwbare set om tanden te bleken

De eerste stap, nog voordat je begint aan de 10 stappen, die je zet is het zoeken naar een betrouwbaar thuisbleekproduct. Je bestelt deze via het internet of koopt het in de winkel. Let daarbij altijd goed op het percentage waterstofperoxide. Is dit hoger dan 0,1%, dan heb je te maken met een niet gecertificeerd artikel. Via verschillende internetfora kun je daarnaast zoeken naar ervaringen van andere mensen – dit is echter lastig vanwege het hoge percentage onbetrouwbare reacties van concurrerende partijen. Ik heb zelf goede ervaringen met Optimal White en BeConfident.

In 10 stappen tanden bleken met bleekgel

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt en het tandenbleeksetje ligt op de leestafel in huis, dan is het verstandig om de handleiding goed door te lezen. Dat is een tip die je liever niet wil horen, daarom zal ik de meest voorkomende procedure voor het tanden bleken met gel bespreken aan de hand van 10 stappen.

 1. Poets en flos je tanden grondig, omdat het resultaat met vieze tanden minder overtuigend zal zijn.
 2. Plaats de bijgeleverde bitjes ongeveer 5 seconden – niet langer – in water dan net gekookt heeft en haal ze uit het water en plaats ze direct in je gebit. Door de unieke samenstelling zullen ze niet kokendheet aanvoelen in je mond en vormen ze zich snel naar de constructie van je gebit.
 3. Bij op het bitje en druk het aan de voorkant tegen je gebit voortanden aan terwijl je de achterkant aandrukt met je tong. Houd deze positie een aantal seconden vol, totdat het bitje gevormd is. Laat het vervolgens afkoelen en ga verder met stap 4.
 4. Snijd de labels van de bitjes, zodat ze klaar zijn voor gebruik.
 5. Pas de sprayfles toe op de tandenborstel, meestal wordt deze fles bijgeleverd, en poets de tanden een minuutje grondig.
 6. Verwijder vuil uit de bitjes en zorg dat ze droog zijn. Plaats de bleekgel in beperkte mate aan de binnenkant van de bitjes en verdeel het gelijkmatig over het oppervlak. Pas op dat je niet teveel gebruikt, dit kan het tandvlees gaan irriteren.
 7. Voeg de bitjes in je gebit en verwijder de overtollige bleekgel met een doekje van je lippen en tandvlees.
 8. Houd de bitjes in je mond voor ongeveer 30 tot 45 minuten voor het optimale resultaat. Langer heeft geen zin en is alleen maar lastig
 9. Pak het Led-lampje en houd het dicht tegen het bitje aan voor het optimale resultaat gedurende het gehele bleekproces
 10. Aan het einde van het proces spoel je de tanden en poets je ze om de achtergebleven gel te verwijderen.

In 10 stappen is dit het proces van tanden bleken met behulp van bleekgel. Het is belangrijk dat je deze behandeling verifieert met de gebruikshandleiding, maar het geeft je voornamelijk een inzicht in de simpliciteit van het proces.

Thuis tanden bleken is niet lastig.

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog