Facings Reviewed by Momizat on . Als je ze hebt, weet je wat het is. Maar misschien heb je ze nodig, en weet je niet wat het is? Ik vertel in dit artikel alles over facings; wat zijn het, wanne Als je ze hebt, weet je wat het is. Maar misschien heb je ze nodig, en weet je niet wat het is? Ik vertel in dit artikel alles over facings; wat zijn het, wanne Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » Facings

Facings

Als je ze hebt, weet je wat het is. Maar misschien heb je ze nodig, en weet je niet wat het is? Ik vertel in dit artikel alles over facings; wat zijn het, wanneer worden ze gebruikt, wat is het resultaat, enz.

Wat zijn facings?

Een facing is een kapje, of opvulmateriaal, in de kleur van je tanden. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld spleetjes tussen tanden weg te werken, om een stukje afgebroken tand te vervangen, om gele tanden weer wit te maken of om scheve tanden te verbergen.

facingss

Als het doel van de facing een kapje of schildje is, dan wordt de facing gemaakt van porselein, en dit wordt dan op de tand geplakt. Wordt de facing gebruikt als opvulling, dan zal hij worden vervaardigd uit composiet.

Resultaten van facings

Mensen die ernstig verkleurde tanden hebben door bijvoorbeeld medicijngebruik of een antibioticakuur toen ze jonger waren, hebben veel baat bij een facing. Vaak helpt tanden bleken in dit soort gevallen niet, en beslist de tandarts samen met de pati√ęnt om facings te plaatsen.

In het geval van tandverkleuring zal de tandarts porseleinen kapjes maken om over de tand te plaatsen.¬†De tandarts zal een stukje van je tand afslijten, zodat het¬†oppervlak goed glad is¬†om de facing over te plaatsen. Van deze “afgesleten” tand maakt de tandarts een¬†afdruk, en op basis van deze afdruk maakt hij een porseleinen facing die perfect over je tand past.

facings

Dit kan het uiterlijk van een persoon in de positieve zin erg veranderen!

De facing van composiet wordt op een andere manier en met een andere reden aangebracht. Composiet facings worden gebruikt wanneer iemand door een val of stoot een stukje van zijn tand is kwijtgeraakt of om een spleetje tussen tanden op te vullen.

Eerst zal je tand met wat zuur worden behandeld, zodat hij ruwer wordt en het composiet beter hecht. Dan brengt de tandarts laagje voor laagje van de facing aan op je tand, totdat het afgebroken stuk weer is aangevuld!

65_facings_1

 

Hoe lang gaan facings mee?

Facings blijven over het algemeen heel lang zitten, wel tot 10 jaar lang. Het kan gebeuren dat een facing afbreekt door een stoot of een andere oorzaak.
Natuurlijk kunnen ook facings verkleuren! Voornamelijk door roken, koffie- en theedrinken verliezen de facings hun witte kleur, net als onze tanden.

Ook door nagelbijten of tandenknarsen kan een facing afslijten. Als een porseleinen facing afbreekt, moet er een complete nieuwe worden gemaakt. Als een facing van composiet breekt, kan deze gemakkelijker worden hersteld.

media_xll_2848908

Voor- en nadelen

Ondanks dat het een hele goede oplossing is voor mensen met afgebroken tanden of zo ernstig verkleurde tanden dat tandbleekmiddelen geen effect hebben, is het heel erg duur om facings te plaatsen. In het geval dat je een facing nodig hebt als gevolg van een ongeluk, kan het zijn dat je zorgverzekering een deel vergoedt, als je een tandartsverzekering hebt. Maar wil jij facings omdat je het uiterlijk van je tanden niet mooi vindt omdat ze scheef staan of omdat ze verkleurd zijn? Dan zal je dit helaas niet vergoed krijgen. 

geld2

Dat is een groot nadeel aan facings. Je betaalt voor de tandarts zijn werkuren en voor het dure materiaal, want porselein is erg duur. Composiet is wat goedkoper, maar je kunt niet in alle gevallen voor composiet kiezen.

Het voordeel is wel dat het duurzaam is en dat je er veel problemen mee kunt verhelpen.

 

Besluit

Facings zijn een laatste redmiddel als het gaat om verkleurde tanden. Voor afgebroken en scheve tanden maak je al sneller de beslissing om voor facings te kiezen. Als je verkleurde tanden hebt, kun je ze ook laten bleken of zelf bleken.

Unknown
Omdat een tandbleekbehandeling bij de tandarts heel duur is, kun je ook zelf thuis je tanden bleken. Er bestaan hele goede producten voor thuisgebruik waarmee je mooie resultaten bereikt.
Wij hebben van deze producten een top 3 opgesteld om jou te helpen bij het maken van een keuze!

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog