DIY Tanden bleken met huis-tuin en keukenproducten Reviewed by Momizat on . Ik schrok vorige week van een YouTube filmpje dat ik zag. Ik zat rustig achter de computer onderzoek te doen naar methodes om tanden te bleken en stuitte op een Ik schrok vorige week van een YouTube filmpje dat ik zag. Ik zat rustig achter de computer onderzoek te doen naar methodes om tanden te bleken en stuitte op een Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Behandelingen » DIY Tanden bleken met huis-tuin en keukenproducten

DIY Tanden bleken met huis-tuin en keukenproducten

DIY Tanden bleken met huis-tuin en keukenproducten

Ik schrok vorige week van een YouTube filmpje dat ik zag. Ik zat rustig achter de computer onderzoek te doen naar methodes om tanden te bleken en stuitte op een filmpje. In het filmpje zag ik een scene die eerder thuishoort in de hitserie Breaking Bad.

De kijkers van het filmpje en de lezers van het gelieerde blog werden aangespoord tot het cre√ęren van een eigen tandenbleekmiddel. In het kort kwam het er op neer, dat er een mix gemaakt werd van de volgende producten:

  • baking soda
  • waterstofperoxide
  • tandpasta
  • beetje water

Dit goedje moest vervolgens aangebracht worden op de gelige tanden met een tandenborstel. Even lekker poetsen, schade aan het tandvlees, maar wel witte tanden.

Maak niet je eigen bleekmiddel

Ik weet dat jullie, de lezers van dit blog, verstandiger zijn dan de mensen die zelf een bleekmiddel proberen te maken. Toch wil ik jullie specifiek waarschuwen voor deze extreem goedkope optie. Voor een paar euro kun je de eigenaar zijn je eigen bleekmiddel, maar je moet rekening houden met de potenti√ęle schade aan je tanden. Het is geen lolletje.

Het advies werd gegeven op een blog van Serena van het BeatyLab. Deze site geeft de mensen tips om nog mooier te worden. De DIY oplossing die met betrekking tot het tanden beken wordt aangeraden raad ik ten zeerste af.

Baking soda en waterstofperoxide mengen

In het kort komt het erop neer dat de baking soda en de waterstofperoxide worden gemengd. Deze producten kun je bij de drogisterij halen. Gecombineerd bieden deze producten een kans op wittere tanden. Waterstofperoxide bleekt namelijk alles, maar is ook ongezond. Het is de reden dat de Europese Unie regels heeft gesteld aan het overmatige gebruik van waterstofperoxide.

Bij het mengsel van baking soda en waterstofperoxide wordt een klein beetje water toegevoegd, om de substantie te verdunnen. In dit mengsel stop je jouw tandenborstel en vervolgens kun je gaan poetsen.

Onveilig voor je tanden en tandvlees

Dit houd je een week vol en vervolgens heb je kans dat je tandvlees naar binnentrekt en je tanden extreem gevoelig zijn. Je hebt ook de kans dat je tanden witter zijn geworden. Het klinkt simpel, maar er schuilt een groot gevaar achter.

Tanden bleken met eigen creaties is gevaarlijk voor je tanden, je tandvlees en je gezondheid:

  1. Ten eerste bevat deze oplossing te veel waterstofperoxide, dan verantwoord is.
  2. Ten tweede is zuiveringszout een merkwaardige keuze, het tast het glazuur aan.
  3. Ten derde zijn er ook verantwoorde oplossingen denkbaar.

Kies voor verantwoorde en betaalbare alternatieven

Ik begrijp dat mensen willen kiezen voor de goedkoopste optie. Ik ben daar ook altijd een voorstander van. Ze moeten echter wel rekening houden met hun tanden. Ik heb niks tegen thuis bleken, maar gebruik alsjeblieft wel betrouwbare bleekmiddelen.

Speciaal voor jullie heb ik een aantal bleekmiddelen getest, zodat jullie de beste keuze kunnen maken voor jullie tanden voor jullie uiterlijk. Op de recensiepagina zullen jullie lezen dat Optimal White veiligheid en resultaat combineert in een fantastisch bleekmiddel.

Thuis bleken met baking soda en waterstofperoxide? Doe het niet! Voor een betaalbaar tarief kan je ook veilige producten gebruiken met een professionele handleiding en een topresultaat.

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog