Crest Whitestrips ervaring / review Reviewed by Momizat on . Ook jij kent ze wel, want ze zijn heel bekend in de wereld van het tanden bleken; de Crest White Strips. Ze zijn al een aantal jaar in Nederland te koop, maar v Ook jij kent ze wel, want ze zijn heel bekend in de wereld van het tanden bleken; de Crest White Strips. Ze zijn al een aantal jaar in Nederland te koop, maar v Rating: 1.9
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Producten » Crest Whitestrips ervaring / review

Crest Whitestrips ervaring / review

Crest Whitestrips ervaring / review

Ook jij kent ze wel, want ze zijn heel bekend in de wereld van het tanden bleken; de Crest White Strips. Ze zijn al een aantal jaar in Nederland te koop, maar voorheen kon je ze enkel via Amerikaanse websites krijgen.

Hoe werkt het?

Het zijn bleekstrips. Een soort doorzichtige folie die je op je tanden moet plakken en gedurende een bepaalde tijd moet laten inwerken. Ik zeg een bepaalde tijd, omdat je heel veel verschillende Crest Whitestrips hebt, en het verschil zit hem in de hoeveelheid waterstofperoxide.

Waterstofperoxide is het blekende bestanddeel in de Crest Whitestrips, en daarom zijn ze ook zo effectief.
In Amerika bestaat er geen wet op het gebruik van waterstofperoxide in tandbleekproducten. In Europa bestaat er sinds november 2012 een wet op het gebruik van waterstofperoxide in tandbleekproducten. Hierin staat dat deze nog maximaal 0,1% waterstofperoxide mogen bevatten.

Enkel tandartsen mogen nog behandelingen uitvoeren met producten die een hoger percentage bevatten, en dan maximaal 6%. Dit komt omdat waterstofperoxide je tanden en tandvlees gevoelig maakt, en ook blaasjes op je tong kan veroorzaken.

 

 

Verschillende soorten Crest Whitestrips

Omdat er zoveel verschillende soorten van deze strips bestaan, zet ik ze even voor je op een rijtje.

 

Crest 3D White Whitestrips Advanced Seal Vivid
Deze kun je in een hele kuur kopen van 14 dagen, dit kost je €52 of in een halve kuur van 7 dagen voor €28. De sterkte is medium en je moet ze dagelijks een half uur inhouden.

 

2016-04-18_1530

Crest 3D White Luxe Whitestrips Professional Effects
Dit zijn, volgens verschillende websites, de beste en meest verkochte Crest Whitestrips. De strips zijn langer waardoor je meer tanden kunt bleken. Deze kun je kopen in een kuur van 20 dagen voor €68. Een halve kuur kost je €38. Deze strips bevatten een “advanced seal technologie” waardoor ze dus beter op je tanden blijven zitten

2016-04-18_1532

 

 

Crest Whitestrips Supreme
Deze Crest Whitestrips bevatten de hoogste concentratie waterstofperoxide. Daardoor zorgen ze voor een grondige make-over. Ze bevatten geen “advanced seal technologie” en blijven dus niet zo heel goed zitten. Een hele kuur duurt 21 dagen en hiervoor betaal je €95. De halve kuur kost je €49.

2016-04-18_1533

 

 

Crest 3D White Luxe Whitestrips Supreme Flexfit
Ook deze strips bevatten de hoogste concentratie waterstofperoxide. Omdat deze strips zo flexibel zijn kun je er heel veel tanden mee bleken, ook de achterste. Deze Crest Whitestrips moet je een uur lang in je mond houden. De kuur bevat strips voor 14 dagen en kost €76. Een halve kuur kost €39.

2016-04-18_1534

 

Crest 3D White Whitestrips Vivid
Dit is een basiskuur met 10 strips. De sterkte is medium en voor een hele kuur betaal je €41. Voor een halve kuur €25.

2016-04-18_1536

 

 

Crest 3D White Whitestrips Gentle Routine
Deze strips zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden. De sterkte is daarom dus ook laag.
Een hele kuur bevat strips voor 28 dagen, en je hoeft ze dagelijks maar 5 minuten in te houden. Kosten volledige kuur: €40. Halve kuur: €27.

2016-04-18_1537

 

Crest 3D White Whitestrips 1Hour Express
De naam zegt het al: deze strips zijn bedoeld als snelle kuur van 1 uur. Bijvoorbeeld voor als je naar een feestje moet en je ergert je aan je gele tanden.
Het doosje bevat 4 strips voor €56. Een halve kuur kost €30.

2016-04-18_1539

 

 

Crest 3d White Luxe Whitestrips Glamorous White
Deze strips bevatten ook weer de “advanced seal technologie”, je koopt een volledige kuur voor 14 dagen en dan moet je de strips dagelijks een half uur inhouden. Wat het verschil is met de Advaned Vivid weet ik ook niet, want de sterkte is beide medium, het is beide een kuur voor 14 dagen, alleen kost de Glamorous White €10 meer. 

51Sw5AcPofL._SY300_ 

Genoeg keuze dus! Je kunt deze strips op verschillende websites kopen. Let wel op voor namaak! Er worden goedkopere versies van de Crest Whitestrips verkocht, maar deze zijn niet de echte, let daar dus mee op.

 

Werkt het echt?

Ja, Crest Whitestrips zullen je tanden bleken. Dit komt omdat er een heel hoog percentage waterstofperoxide in de gel op de strips zit. Dat percentage mag in Nederland niet meer worden verkocht in tandbleekproducten. Omdat dit een Amerikaans product is, bevat het nog zoveel waterstofperoxide. In feite is de verkoop in Nederland dus illegaal.

Dus het werkt, maar is het dan wel veilig?

 

Is het veilig?

Voordat je gelijk gaat bestellen, wil ik je nog even het volgende meegeven: waterstofperoxide in hoge concentraties is schadelijk voor je gebit en lichaam.

Vergeet dit niet! Waterstofperoxide is een sterk blekende en ontsmettende stof. Het is niet voor niets dat de wetgeving in 2012 beperkingen legde op het gebruik van deze stof in tandbleekproducten.

De gevolgen van het gebruik van een hoog percentage waterstofperoxide liegen er niet om: je krijgt er gevoelige tanden, overgevoelig tandvlees, en blaasjes op je tong van. Lees maar eens een willekeurige review over de Crest Whitestrips; hierin wordt dit bevestigt. Sommige mensen kunnen na gebruik gewoon niet slapen van de pijn!

Wat de gevolgen bij jou zijn, kun je niet voorspellen. Het verschilt van persoon tot persoon. De ene heeft van zichzelf al gevoelige tanden, dan is het gebruik van deze strips ook zeker niet aan te raden.

Maar ook voor mensen die nergens last van hebben, raad ik het gebruik van de Crest Whitestrips af. Ze kunnen namelijk permanente gevoeligheid veroorzaken!
Leuk, wil je in de zomer een lekker ijsje eten, heb je super gevoelige tanden! Dit kun je beter vermijden, naar mijn idee…

 

Garantie

Er zit niet altijd garantie op de Crest Whitestrips, dit verschilt per website. Op sommige websites krijg je een deel van je geld terug wanneer je aangeeft pijn te ervaren of geen resultaat te zien. Dan kun je de overige, ongebruikte strips terugsturen en krijg je hiervoor je geld terug.

Zorg er dus voor dat je hiervan goed op de hoogte bent voordat je gaat bestellen.

 

Prijs

Zoals je eerder in de tekst las, bestaan er verschillende soorten Crest Whitestrips waar je ook verschillende prijzen voor betaalt, oplopend tot €95.

Hoe duurder, hoe meer waterstofperoxide. Je kunt natuurlijk voor een goedkopere variant kiezen, hierin zit minder waterstofperoxide. Ik zou willen zeggen dat het minder schadelijk is voor je gebit, maar dat kan ik niet. Want de medium varianten van de Crest Whitestrips zullen alsnog meer dan 6% waterstofperoxide bevatten.

De basisstrips en de strips voor gevoelige tanden bevatten 6%, en de strips met mediumsterkte bevatten een percentage waterstofperoxide tussen de 6% en de 14%.

Als je in het achterhoofd houdt dat in de Europese Unie zelfs tandartsen nog maar maximaal 6% waterstofperoxide mogen gebruiken, kun je je misschien voorstellen wat meer dan 6% met je tanden doet!

Voor- en nadelen

Voordelen:

-       De strips zijn gemakkelijk in gebruik

-       Je boekt resultaat

 

Nadelen:

-       Ze zijn illegaal in de Europese Unie

-       Er zit te veel waterstofperoxide in

-       Je krijgt er gevoelige tanden van

-       De strips bedekken niet alle tanden

-       Er zit niet altijd garantie op

-       Let op voor namaak

 

Conclusie

Ja, met de Crest Whitestrips zal je wittere tanden krijgen, maar de meeste mensen kunnen de kuur niet eens afmaken vanwege de ernstige gevoeligheid aan de tanden.

Dat is toch zonde van je geld? En zonde voor je gebit, want je hebt er maar 1!

Eigenlijk moet ik dus zeggen: het is niet aan te raden voor mensen met gevoelige tanden.
Maar ik zou het voor iedereen afraden. Misschien heb je tanden als olifantenhuid, het verzwakt je tanden sowieso. Dat komt namelijk omdat waterstofperoxide je glazuur poreus maakt, en hierdoor kunnen kleurstoffen heel gemakkelijk je tandbeen binnendringen.

Het is jammer, want het idee is heel leuk.

Maar! Niet getreurd. Er bestaan gelukkig tandbleekproducten voor thuisgebruik die veilig zijn én waarmee je een mooi resultaat behaalt.

 

Wil jij echt wittere tanden?

Neem dan een kijkje in onze top 3 van beste tandbleekproducten. De producten in deze top 3 zijn goedgekeurd door de Waren- en Autoriteitenwet en dus door de Europese Unie.

Kies zelf een product dat goed bij jou past en waarvan je wittere tanden krijgt!

 

Heb jij ervaring met de Crest Whitestrips? Deel dan hieronder je mening!

Prijs
Kwaliteit
Gebruik
Resultaat
Gevoelige tanden
1.9
0

Summary:

Reacties (1)

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog