8 tips voor witte tanden met voeding Reviewed by Momizat on . Is het mogelijk om je tanden witter te maken door je voeding? Ja! Wanneer er wordt gesproken over verkleuring aan het gebit, dan wordt de nadruk vaak gelegd op Is het mogelijk om je tanden witter te maken door je voeding? Ja! Wanneer er wordt gesproken over verkleuring aan het gebit, dan wordt de nadruk vaak gelegd op Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » 8 tips voor witte tanden met voeding

8 tips voor witte tanden met voeding

8 tips voor witte tanden met voeding

Is het mogelijk om je tanden witter te maken door je voeding? Ja! Wanneer er wordt gesproken over verkleuring aan het gebit, dan wordt de nadruk vaak gelegd op de voeding. Mensen die veel koffie en thee drinken en elke dag sigaretten oproken, hebben een grotere kans op vergeling van de tanden. Het is een bekend fenomeen. In dit artikel belicht ik echter de andere kant van voeding. Het kan namelijk ook een fantastische uitwerking hebben op de kleur van jouw tanden!

De onderstaande lijst behandelt methodes die al eeuwen worden gebruikt door verschillende bevolkingsgroepen. Effectieve tandbleekproducten zijn namelijk nog niet eeuwen op de markt en witte tanden zijn al langer een schoonheidsfenomeen dan de afgelopen decennia.

1. Aardbeien

Aardbeien zijn wellicht het meest effectieve natuurlijke bleekmiddel. Door het zuur in de aardbeien worden de oppervlakkige verkleuringen op je tanden verwijderd. De aardbei kun je het best pureren en vervolgens uitsmeren over je tanden. Het is ook mogelijk om een deel van de aardbei af te bijten en over je tandoppervlak te wrijven.

2. Zout

Zout behoort ook in deze lijst. Zout doodt namelijk bacteriën. Als je geen effectief mondwater in de buurt hebt, dan is dit natuurlijke product een goede keus. Bacteriën zorgen voor tandplak, zout doodt de bacteriën. Je kunt zout ook toevoegen aan je aardbeienpuree voor extra resultaat.

3. Citroen

Citroen is de bekendste manier om tanden te bleken op een natuurlijke manier. Het is echter ook gevaarlijk. Je kunt het sap gebruiken voor wittere tanden, maar de hoge zuurgraad kan het tandglazuur aantasten.

4. Sinaasappelschil

Sinaasappelen kunnen je tanden witter maken. Je moet echter even de handleiding lezen. De binnenkant biedt namelijk de beste werking. Gebruik de witte kant van de schil en herhaal dit een aantal dagen achtereen.

5. Kruidnagel

Kruidnagel behoort ook in deze lijst. Deze specerij doodt de bacteriën in je mond en zorgt voor een frisse adem. Zoals we al zagen bij het zout, levert dit minder tandplak op en minder gele tanden. Prima resultaat!

6. Verbrand brood

Ik vind dit de mooiste optie van de lijst. Verbrand brood wordt gebruikt door Iraniërs. Iraanse vrouwen laten het brood helemaal verbranden en poetsen de tanden met de grove poeder die overblijft. Het schijnt een positief effect te hebben op de kleur van je tanden. Probeer jij het uit?

7. Appel

‘An apple a day keeps the doctor away.’ Het is de beroemde Engelse uitspraak die ons wijst op de positieve effecten van appels. Je kunt er echter ook nog eens witte tanden van krijgen. Door het eten van een zure appel worden je tanden witter. Dus, even door die zure appel heen bijten.

8. Kurkuma

Nog een exoot om de lijst mee af te sluiten. Het is de meest bizarre. Iedereen die bekend is met kurkuma zal de gele kleur herkennen. In combinatie met je tanden en je speeksel ontstaat er echter een reactie die zorgt voor een stralend gebit.

Acht manieren om witte tanden te krijgen op een natuurlijke wijze. Het is opvallend dat de voedingsmiddelen bijna allemaal gezond zijn. Je kunt ze zonder schuldgevoel kopen en proberen.

Temper je verwachtingen

Het gevaar met deze voedingsmiddelen zijn de verwachtingen. In veel gevallen zijn mensen niet tevreden met het resultaat en verhogen de dosering. Dit tast het tandglazuur aan en verslechtert de staat van je gebit. Verwacht geen wonderen met natuurlijke producten.

Het is slim om je tanden een grote beurt te geven met een betrouwbaar thuisbleekproduct waarna je de kleur onderhoudt met gerichte voeding. Het is leuk en goedkoop om een keer de producten te proberen. Wie weet is het jouw antwoord op verkleurde tanden.

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog