7 gezonde voedingmiddelen waardoor je tanden verkleuren Reviewed by Momizat on . Voeding tast je tanden aan, het is een bekend fenomeen. Wil je voorkomen dat je gele tanden krijgt, vermijd dan de producten uit dit artikel. Wil je een gezonde Voeding tast je tanden aan, het is een bekend fenomeen. Wil je voorkomen dat je gele tanden krijgt, vermijd dan de producten uit dit artikel. Wil je een gezonde Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » 7 gezonde voedingmiddelen waardoor je tanden verkleuren

7 gezonde voedingmiddelen waardoor je tanden verkleuren

7 gezonde voedingmiddelen waardoor je tanden verkleuren

Voeding tast je tanden aan, het is een bekend fenomeen. Wil je voorkomen dat je gele tanden krijgt, vermijd dan de producten uit dit artikel. Wil je een gezonde levensstijl, overweeg het dan nog een keer. Tanden verkleuren door voeding op twee verschillende manieren:

  1. Door een hoog zuurgehalte lost het glazuur van je tanden langzaam op
  2. Sommige voedingsmiddelen hebben een intense kleur en laten die achter op je tanden

Dit artikel zal de tweede categorie producten behandelen. Op dit moment kan je vast al een paar voedingsmiddelen bedenken die in aanmerking komen voor deze lijst, maar ik zal je waarschuwen: gezond voor het lichaam betekent niet altijd gezond voor het gebit.

De 7 voedingsmiddelen

De standaardregel met voeding en verkleurde tanden: wanneer het moeilijk uit je kleren te wassen is, dan is het moeilijk van je tanden te poetsen. Laten we beginnen!

1. Thee
Veel mensen zijn het erover eens: thee is gezond. Helaas laat thee ook een intense kleur achter op je tanden. Dit komt door de tannine in de thee. Het gehalte van tannine kun je zelf bepalen, door de thee kort of lang te laten trekken.

2. Tomatensaus
Tomatensaus staat al jaren bekend als een gezond product. De pureevorm van de tomaten is nog gezonder dan de normale tomaten. Deze superfood bevat Lycopeen – een krachtig antioxidant dat helpt in de strijd tegen veel ziekten. Helaas, wil deze rode stof op je tanden blijven.

3. Bessen
Nog een gezond product! Bessen zitten vol met antioxidanten. De blauwe kleur is daar grotendeels verantwoordelijk voor. De blauwe kleur zorgt echter ook voor verkleuringen aan je tanden.

4. Bieten
Bieten zitten vol met vitamines en mineralen. Ze zijn goed voor je bloed en helpen kanker voorkomen. Helaas wil de rode kleur van de bieten zich graag aan je tanden hechten. Snel eten en goed spoelen dus.

5. Sojasaus of ketjap
Aziaten weten wat gezond is. Ze wokken met rauwe groenten, hete pepers en sojasaus. Het is een heerlijke en gezonde toevoeging. Je tanden kunnen het echter minder goed waarderen.

6. Currykruiden
Nog een Aziatisch product. Wie kan er niet een heerlijke curry waarderen? De pittige currykruiden kunnen kankercellen doden. Te veel curry versnelt echter het vergelingsproces. Het maakt niet uit of je gele, groene of rode curry eet.

7. Koffie
Ik twijfelde over het laatste voedingsmiddel in deze lijst. Is koffie gezond? Het bevat positieve aspecten, maar overdrijf niet. Dit is exact het advies dat ik wil geven aan koffiedrinkers. De zwarte kleur tast je tanden aan, maar een bakje per dag mag wel.

Gezondheid of gele tanden?

Het is een lijst met een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn alle voedingsmiddelen gezond, maar aan de andere kant tasten ze de stralende kleur van je gebit aan. Als de schade eenmaal geleden is, dan zit er niets anders op dan het bleken van je tanden.

Tanden bleken is natuurlijk niet slecht en niet duur. Thuis tanden bleken kan met voordelige en betrouwbare setjes met veel resultaat. Lees op de recensiepagina van deze website over de beste producten voor thuisgebruik.

In principe kun je met een gerust hart kiezen voor een gezonde levensstijl. Gewoon lekker bieten, bessen en tomatensaus blijven eten.

Reacties (1)

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog