5 redenen waarom je tanden verkleuren Reviewed by Momizat on . In het vorige artikel besprak ik al de aantasting van voedsel met een intense kleur op je tanden. In dit artikel breidt ik de lijst uit. Ik ga op zoek naar de 5 In het vorige artikel besprak ik al de aantasting van voedsel met een intense kleur op je tanden. In dit artikel breidt ik de lijst uit. Ik ga op zoek naar de 5 Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » 5 redenen waarom je tanden verkleuren

5 redenen waarom je tanden verkleuren

5 redenen waarom je tanden verkleuren

In het vorige artikel besprak ik al de aantasting van voedsel met een intense kleur op je tanden. In dit artikel breidt ik de lijst uit. Ik ga op zoek naar de 5 dingen waardoor je tanden verkleuren. Voor ik aan de lijst begin wil ik twee dingen helder hebben. Ten eerste de kleur van je tanden wordt bepaald door het tandbeen en de dikte van je glazuur. De originele kleur van het tandbeen is erfelijk en dus niet jouw schuld.

Ten tweede kan er een onderscheid gemaakt worden tussen inwendige en uitwendige verkleuringen van je gebit.

  1. Inwendige verkleuring: verkleuringen in het tandbeen of het glazuur
  2. Uitwendige verkleuring: vergeling aan het tand- of kiesoppervlak

De uitwendige verkleuring omvat de eerste reden dat tanden geler worden. De rest van de lijst richt zich op inwendige verkleuringen.

1. Voeding en genotsmiddelen
Je hele leven worden je tanden aangetast door verchillende processen. Voeding en genotsmiddelen zijn de simpelste manier om gele tanden deels te voorkomen. Roken, koffie en thee drinken en rode wijn dringen door in het tandplak. Door goed te poetsen en te flossen kun je het tandplak verwijderen en uitwendige verkleuring voorkomen.

2. Klap of val
De tweede verkleuring van je tanden die ik bespreek heeft te maken met puur ongeluk. Door een klap of een val op je tand kan de tandzenuw afsterven. Het resultaat is een blauwe, gele of zwarte tand. Avitaal bleken kan in dat geval de oplossing zijn voor je tanden.

3. Veroudering
Je gebit wordt aangetast door de tand des tijds. Het is een toepasselijke uitspraak op het effect van veroudering op je tanden. Door de jaren heen wordt je glazuur dunner en je tandbeen dikker. Dit tandbeen komt duidelijker aan het oppervlak en je tanden worden gelig.

4. Vulling
Tegenwoordig worden vaak witte composietvullingen of kronen gebruikt om gaatjes te dichten. In sommige gevallen wordt echter een grijze of zware vulling gebruikt om de tanden te behandelen. Dit zie je terug in de tandkleur. Kies altijd voor een kroon of witte composietvulling.

5. Stoornissen in de tandkiem
Veelal kinderen kunnen te maken krijgen met verkleuringen door ontwikkelingsstoornissen. Medicijnen kunnen een grote impact spelen op dit proces. De tandarts kan deze verkleuring verhelpen door de tanden te slijpen en te vullen.

De tand des tijds versla je niet

De bovenstaande lijst geeft een idee van de redenen dat je tanden verkleuren. Natuurlijk zijn er andere redenen denkbaar, maar dit zijn 5 hoofdredenen. De conclusie die wij kunnen trekken is dat het in veel gevallen buiten je macht ligt of je tanden verkleuren. Een bewust eetpatroon en een goede verzorging van je gebit, door goed te poetsen en te flossen, kan het vergelingsproces slechts afremmen. Doordat we allemaal ouder worden zal ons tandbeen dikker worden en ons glazuur dunner worden. Het is een natuurlijk proces.

En toch. Toch hebben alle mannen en vrouwen in Hollywood, ongeacht hun leeftijd, een stralend wit gebit. Het is het resultaat van cosmetische ingrepen. Onschuldige ingrepen in dit geval.

Voor het verkrijgen van een stralende glimlach kun je het beste producten voor thuisgebruik gebruiken. Dit biedt de beste prijs-/kwaliteitverhouding in combinatie met veel comfort. Vanuit je eigen huis, voor je televisie, kun je stralende tanden cre√ęren binnen een paar dagen.

Kies in dat geval wel altijd voor betrouwbare producten met een laag percentage waterstofperoxide (max. 0,1%).

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog