4 tips voor wanneer je je tanden wilt laten bleken Reviewed by Momizat on . Heb je erover nagedacht om je tanden te laten bleken? Wil je het doen maar weet je niet waar? Hier heb je een lijst met tips voor wanneer je je tanden wilt late Heb je erover nagedacht om je tanden te laten bleken? Wil je het doen maar weet je niet waar? Hier heb je een lijst met tips voor wanneer je je tanden wilt late Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Algemeen » 4 tips voor wanneer je je tanden wilt laten bleken

4 tips voor wanneer je je tanden wilt laten bleken

4 tips voor wanneer je je tanden wilt laten bleken

Heb je erover nagedacht om je tanden te laten bleken? Wil je het doen maar weet je niet waar? Hier heb je een lijst met tips voor wanneer je je tanden wilt laten bleken.

Tip 1 Kies de juiste specialist

Je kunt je tanden laten bleken bij een tandarts, een mondhygiënist of in een cosmetische kliniek. Hoe weet je wat het beste is? En dat je niet teveel betaalt? Je moet er goed op letten dat je het in ieder geval bij een gediplomeerd tandarts of mondhygiënist laat doen. Ook bij cosmetische salons moet de persoon die de behandeling uitvoert een diploma hebben, anders is het illegaal.

low-res

Tandartsen en mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in het werken met tanden en het gebit, en weten hier alles over. In een cosmetisch salon voert de persoon die de tandbleekbehandeling doet, vaak ook nog andere cosmetische ingrepen uit en is daarom niet gespecialiseerd in tandbleekbehandelingen. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat de persoon die de behandeling doet, verstand heeft van de gezondheid van je gebit, vandaar dat ik ook niet zo gauw zou kiezen voor een bleekbehandeling bij een cosmetische kliniek.

Tip 2 Betaal niet teveel

Met ongeveer €500 is het op zich al een dure behandeling, dus wil je niet ook nog eens afgezet worden. Tandbleeksalons vragen wat ze willen, terwijl tandartsen een standaard vraagprijs moeten hanteren, en deze varieert minimaal per praktijk. Soms vragen bleeksalons dus minder dan bij een tandarts, maar soms ook meer. Dat kan veel verschillen in positieve zin, maar je moet wel opletten dat je niet teveel betaalt door te vergelijken met de prijzen van een tandarts.

euro_geld_verdienen_online

Daarnaast komt het ook nog eens onbetrouwbaar als je tandarts €500 vraagt, en een bleeksalon om de hoek vraagt maar €200. Waarom heeft een tandarts anders gestudeerd?

Tip 3 Vraag advies

 

Als je niet weet wat je moet doen en wat goed is voor jouw tanden, kun je het beste advies vragen aan je tandarts. Hij/zij kan zien welk soort verkleuring je hebt, en of een bleekbehandeling bij een bleeksalon dus zal helpen. Als je tand of kies is verkleurd door een trauma, dan wordt dit een ‘dode tand’ genoemd, en zal een tandbleekbehandeling niet helpen.

65168_nl_editor photo73

Voorbeeld van een dode tand

Alleen een tandarts kan deze verkleuring dan oplossen, door de holle tand of kies op te vullen met een bleekmiddel. Dit moet enige tijd blijven zitten, waarna het wordt vervangen door een definitieve vulling.

Tip 4 Probeer het eerst zelf

Als je zeker weet dat je geen dode tand hebt en dat het dus mogelijk is om een tandbleekbehandeling te doen, dan kun je er ook voor kiezen om het zelf te proberen. Je kunt een tandbleekbehandeling thuis eenvoudig uitvoeren, en dit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, want je moet nergens naartoe en kunt in de tussentijd wat anders doen. Daarnaast bespaar je ook nog eens veel geld!

Een tandbleekset voor thuisgebruik bestaat uit bitjes die je meestal op maat kunt maken, bleekgel en eventueel een LED-lamp. Het is belangrijk dat je de bitjes zelf op maat kunt maken (of dat de tandarts dit doet), want dan sluiten ze beter aan op je gebit, en wordt de bleekgel beter verspreid. De LED-lamp zorgt voor sneller resultaat, net als de lamp bij een tandarts of bleeksalon.

2016-04-21_1006

De prijs van dit soort producten ligt tussen de €30 en €100. Dat is veel goedkoper dan de behandeling bij een tandarts of bleeksalon! Daarnaast bieden sommige van de verkopers van deze producten je een niet-goed-geld-terug garantie aan. Dat is natuurlijk heel handig, want het betekent dat je je geld terugkrijgt als het product bij jou niet werkt.

Besluit

Hopelijk vind je aan de hand van bovenstaande tips de perfecte behandeling die bij je gebit én je budget past! En bij twijfel; altijd even je tandarts raadplegen! Wil je toch eerst een tandbleekproduct voor thuisgebruik uitproberen? Wij hebben een top 3 opgesteld waarin de 3 beste producten staan die er op dit moment op de markt te verkrijgen zijn. 

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog