4 redenen om je tanden te laseren Reviewed by Momizat on . Je hoort het vaker, je gebit laten laseren. Je weet in grote lijnen misschien wel wat het is, maar waarom zou jij het doen? Je kunt namelijk je tanden laten las Je hoort het vaker, je gebit laten laseren. Je weet in grote lijnen misschien wel wat het is, maar waarom zou jij het doen? Je kunt namelijk je tanden laten las Rating: 0
Je bent hier: Home » Tanden Bleken Algemeen » 4 redenen om je tanden te laseren

4 redenen om je tanden te laseren

4 redenen om je tanden te laseren

Je hoort het vaker, je gebit laten laseren. Je weet in grote lijnen misschien wel wat het is, maar waarom zou jij het doen? Je kunt namelijk je tanden laten laseren om verschillende redenen, zowel esthetisch als medisch. Ik bespreek hier wat laseren is, 4 redenen waarom je je tanden zou kunnen laten laseren, en wat hiervan de prijs is.

Wat is laseren?

Bij laseren wordt een heel sterke lichtstraal gebruikt die weefsel kan verwijderen, de behandeling wordt dan ook onder verdoving uitgevoerd, omdat het tijdens de behandeling wat pijn kan doen. Echter, na de behandeling heb je weinig napijn, zoals je bij andere tandheelkundige ingrepen vaak wel hebt. Er moeten over het algemeen geen pijnstilling of onstekingsremmers worden voorgeschreven.

Lipbandje-laseren-1-content-resolutie

Welk soort behandelingen kun je met een laser laten doen?

1. Diepliggende ontstekingen verwijderen

Omdat het licht van de laser dieper kan gaan dan dat een tandarts of mondhygiënist kan met instrumenten, wordt deze techniek ook gebruikt om dieper liggende ontstekingen zoals paradontitis (ontsteking van het tandvlees) te verwijderen. Het ontstekingsweefsel wordt als het ware opgelost en hierdoor versnelt het genezingsproces, zonder dat er bloed bij komt kijken!

2. Een te groot of doorlopend lidbandje verwijderen

Je lipbandje is het stukje “vlees” dat van je bovenlip naar het tandvlees aan je bovenste gebitsrij loopt. Bij sommige mensen is dit te groot of loopt het door. Dit is pijnlijk en vervelend.
Met een laser kan dit worden verkleind tot een normaal formaat!1.-Doorlopend-lipbandje-zorg-voor-blijvend-spleetje-tussen-de-tanden

3. Aften en herpes verwijderen

Een aft in je mond of op je tong, of een koortslip kan heel pijnlijk zijn. Als je hiermee op tijd bij de tandarts of mondhygiënist komt, kunnen ze het ergste van de blaren wegnemen. In feite zijn dit ook een soort ontstekingen, dus wordt het aangetaste weefsel opgelost, zodat je blaar sneller geneest.

aft-300x170

4. Tanden bleken

Natuurlijk kun je ook je tanden laten bleken met een laserbehandeling. Dit is de duurste manier om je tanden te bleken, en je bent er ook wel een uur zoet mee bij de tandarts.
Het laserlicht wordt hier gebruikt om tandverkleuringen te bestrijden. We hebben het dan niet over een aantal vlekjes op je tanden waar je je aan ergert, maar meer over de meest ernstige tandverkleuringen. Het is dan ook niet gebruikelijk om gelijk een laserbehandeling te nemen wanneer je je tanden wilt bleken.

Tanden bleken met een laserbehandeling is een beetje de laatste optie. De meeste mensen proberen eerst de meest gangbare bleekproducten uit zoals tandbleeksets voor thuisgebruik. Met deze bereik je over het algemeen een heel goed resultaat. Maar je hebt altijd zeer hardnekkige verkleuringen, die zelfs met een professionele kit niet kunnen worden verwijderd. Dan kun je ervoor kiezen om je tanden te laten laseren.

32
De prijs van een laserbehandeling begint bij €500, maar het kan oplopen tot het dubbele. Dit is dus wel iets om over na te denken, want je kunt er ook goedkoper vanaf zijn! Je zorgverzekering vergoedt dit namelijk niet. Voor goede tandbleeksets voor thuisgebruik betaal je tussen de €40 en €70 euro.

Goedkopere oplossing

Het is een goede uitvinding, en voor mensen die met ernstige ontstekingen zitten of waarbij professionele tandbleeksets niet helpen, is het een laatste redmiddel. Maar het is heel erg duur.
Wil jij wittere tanden, maar tegen een goedkopere prijs? Kies dan voor een tandbleekbehandeling die je thuis kunt doen. Deze sets zijn volkomen veilig en heel gemakkelijk in gebruik. Over het algemeen bevatten ze bleekgel, bitjes die je op maat kunt maken, en een LED-lamp.
2016-04-21_1006

Om je een handje te helpen bij je beslissing, hebben wij een top 3 van de beste tandbleekproducten opgesteld. Hierin vind je fijne producten die echt resultaat opleveren, en die gewoon betaalbaar zijn!

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog