3 kruiden om je tanden te bleken Reviewed by Momizat on . Naast alle professionele tandbleekproducten die er op de markt zijn, kun je ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes gebruiken. Ik heb het over natuurlijke producten d Naast alle professionele tandbleekproducten die er op de markt zijn, kun je ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes gebruiken. Ik heb het over natuurlijke producten d Rating: 0
Je bent hier: Home » Gebit verzorging » 3 kruiden om je tanden te bleken

3 kruiden om je tanden te bleken

3 kruiden om je tanden te bleken

Naast alle professionele tandbleekproducten die er op de markt zijn, kun je ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes gebruiken. Ik heb het over natuurlijke producten die we overal kunnen vinden. In dit artikel bespreek ik 3 kruiden die blekende eigenschappen bezitten.

Waarom met kruiden bleken?

Sommige mensen zijn erg gevoelig voor chemische stoffen, en krijgen allergische reacties op tandbleekmiddelen die je bij de drogist of op internet koopt. Dat is heel vervelend, vooral als je wittere tanden wilt. Je kunt dan misschien wel naar de tandarts gaan, en denken dat een behandeling hier beter is, maar dat is niet zo. De gel die de tandarts gebruikt om je tanden te bleken is dezelfde als de gel die je krijgt bij een professioneel tandbleekproduct voor thuisgebruik, alleen nog wat sterker. Ook geen optie dus…

Of je wilt je tanden bleken, maar voordat je geld uitgeeft aan een product, wil je het eerst nog even op de goedkope manier proberen. Dus dan ga je maar op zoek naar middeltjes om het zelf te doen! En er zijn er nogal wat!

Salieblaadjes

Wie een beetje met dit kruid bekend is, weet dat het een anti-bacteri√ęle werking heeft. Mijn oma zegt altijd dat ik saliethee moest drinken wanneer ik ziek ben, omdat het goed is tegen ontstekingen.
Je kunt de salie wel als thee gebruiken, maar dan niet met het doel je tanden witter te maken. De thee zal reinigend werken voor je mond en lichaam, maar omdat het nou eenmaal thee is, komen er ook wat tannines vrij die je tanden een aanslag bezorgen.
salie
Nee, om je tanden te bleken moet je salie op een andere manier gebruiken. Je neemt een blaadje en scheurt het kapot, daarna wrijf je met de stukjes over je tanden. Niet oppervlakkig, maar echt een beetje hard, zodat de stoffen uit het blaadje op je tanden terechtkomen en kunnen inwerken.

 

Basilicum

Basilicum is een van mijn favoriete kruiden. Het ruikt echt zo lekker en is heerlijk in een salade of over je tomaat of komkommer. Daarnaast is het super gezond! Basilicum heeft van nature een blekende eigenschap en werkt ontstekingsremmend bij tandvleesproblemen zoals parodontitis.

Ocinum Basilicum

Om je tanden te bleken is gedroogde basilicum het beste. Dat hoef je niet per se in huis te halen, je kunt ook een paar verse blaadjes te drogen leggen in de zon. Wanneer ze gedroogd zijn, verkruimel je ze in een potje, en doe je er een scheutje olijfolie bij. Doop je tandenborstel erin en poetsen maar!

 

Kurkuma of geelwortel

Kurkuma is een specerij die wordt gewonnen uit de de plant Curcuma Longa. Het is het bestanddeel in curry dat de curry geel maakt. Wanneer kurkuma gemalen is, dient het vooral als kleurstof om gerechten geel te maken.

turmeric_root_oil_1

Van kurkuma is bewezen dat het de werking van geneesmiddelen be√Įnvloedt. Het is een goed middel om wondjes en schrammen te behandelen, omdat het zuiverend en ontstekingsremmend werkt. De ontstekingsremmende eigenschap dankt kurkuma aan het bestanddeel curcumine, een gele kleurstof. In kurkuma zit geconcentreerde curcumine voor ongeveer 3,14%.

Curcumine is een antioxidant, en werkt dus ontstekingsremmend en metastaseremmend, wat wil zeggen dat het de groei van uitzaaiingen en tumoren tegengaat.
Ik kan nog wel even doorgaan over de bijzonder krachtige werking van kurkuma, maar daarom ben je uiteindelijk niet hier. Je wilt weten of het ook helpt om wittere tanden te krijgen!

Om wittere tanden te krijgen met kurkuma, moet je het gemalen poeder hebben. Het is heel eenvoudig: maak je tandenborstel nat, schud de druppels eraf zodat hij alleen nog vochtig is, en doop hem in het poeder. Je tandenborstel zal wel geel worden, dus neem gewoon even een wegwerpborstel, niet je dure elektrische!
turmeric-1024x666
Verdeel het poeder over je tanden en wrijf het langzaam in. Vergeet ook niet de rand waar je tandvlees begint. Hier zitten veel bacteri√ęn en hoopt tandplak zich gemakkelijk op.
Het is niet zo dat je na 1x poetsen al gelijk een stralend resultaat ziet, het werkt niet zo snel. Je zal het voor een periode van 2 weken dagelijks moeten doen wil je resultaat zien!

Toch sneller wittere tanden

Heb je toch meer zin om een professioneel tandbleekproduct te gebruiken omdat je sneller resultaat wilt? Dat kan! Er bestaan tegenwoordig veel goede tandbleekproducten, je moet gewoon weten waar je moet zoeken. Met een professioneel tandbleekproduct zal je sneller resultaat zien dan met een natuurlijk middeltje, maar vergeet niet dat de natuurlijke middeltjes gewoon geen kwaad kunnen. Ze zijn goed voor je en dus ook het proberen waard!

Wittere-tanden-krijgen-958x752
Omdat sommige mensen nou eenmaal best hardnekkige vlekken hebben die er met een blaadje basilicum niet afgaan, hebben wij een top 3 met beste tandbleekproducten samengesteld. Hierin staan 3 producten die we op allerlei vlakken zoals kwaliteit, prijs, resultaat, gebruik en veiligheid, hebben getest.

Neem een kijkje en beslis voor jezelf!

Plaats een Reactie

© 2014 - 2015 Tanden Bleken Advies

Omhoog